Hyppää pääsisältöön

Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista

Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista (The Possibilities Are Endless). Kuva dokumenttielokuvasta.
Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista (The Possibilities Are Endless). Kuva dokumenttielokuvasta. the possibilities are endless

"The possibilities are endless": elokuva musiikintekijän pitkästä matkasta takaisin musiikin pariin.
Teemalla 17.2.2017 klo 22.40, Areenassa 7 päivää.

The Possibilities Are Endless eli Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista on ainutlaatuinen, muodoltaan poikkeuksellisen kunnianhimoinen dokumenttielokuva. Se kertoo A Girl Like You -hitistä tunnetun laulaja-kitaristi Edwyn Collinsin hitaasta paluusta elämään ja musiikkiin massiivisen aivoverenvuodon jälkeen. Elokuva hylkää musiikkielokuvien ja toipumistarinoiden kerronnalliset kliseet ja vie katsojat Collinsin sisäiseen maailmaan, jossa muistot, kuvat, äänet, puhe ja musiikki vähitellen nousevat ja järjestyvät pimeyden ja kaaoksen keskeltä.

Tämän elokuvan edessä kannattaa rauhoittua kuulemaan, näkemään, aistimaan.

Edward Lovelacen ja James Hallin ohjaama The Possibilities Are Endless on elokuvana väkevää todistusta musiikin merkityksestä, mutta se kertoo myös rakkauden voimasta. Tarinan toinen päähenkilö on Collinsin vaimo Grace Maxwell.

Suomenkielisen nimensä mukaisesti elokuva osoittaa, että kaikki on mahdollista. Helppoa elämä ei tosin ole, eikä Collinsin halvauksen jälkeen hokema lause "the possibilities are endless" tunnu rajattomalta vaan loputtomalta, kun sen kuulee 80 kertaa päivässä, kuten Grace Maxwell lempeästi toteaa. Mutta tarina jatkuu, ja elokuva päättyy valoon. Sekä musiikkiin.

Edwyn Collins (s. 1959) on skotlantilainen laulaja-lauluntekijä. 1980-luvulla hän johti postpunk-yhtyettä Orange Juice, jonka suurin hitti oli Rip It Up. Orange Juice on niitä bändejä, joiden vaikutus muihin bändeihin oli paljon omaa menestystä suurempi, Teenage Fanclubista Belle And Sebastianiin. Edwyn Collinsin suurin menestys tuli sooloartistina 1990-luvun puolivälissä. Hänen pohjoista soulia sykkivä laulunsa A Girl Like You oli maailmanlaajuinen hitti vuonna 1995, myös Suomessa.

 • Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista (The Possibilities Are Endless), Britannia 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Edward Lovelace ja James Hall.

Elokuva sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla syksyllä 2015. Juttuun on päivitetty uusintatiedot 14.2.2017.

Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista (The Possibilities Are Endless). Kuva dokumenttielokuvasta.
Edwyn Collins: Kaikki on mahdollista (The Possibilities Are Endless). Kuva dokumenttielokuvasta. edwyn collins: kaikki on mahdollista

Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!