Hyppää pääsisältöön

Kuolleista palanneet jatkuu

Hirvi on kuollut keskelle katua
Hirvi on kuollut keskelle katua Kuva: Jean-Claude Lother/Haut et Court/Canal+ kuolleista palanneet

Mystinen trillerisarja saa jatkoa. Kuolleet ovat jättäneet kaupungin, tai siltä näyttää. Rauha ei kuitenkaan ole palannut, kaikkea muuta.

Kuolleista palanneet Teemalla

Sarjan toinen tuotantokausi nähdään Teemalla 7.12. – 17.12. maanantaista torstaihin joka ilta kello 21. Toisen kauden toinen osa nähdään tosin poikkeuksellisesti klo 21.15. RSO:n suoran lähetyksen takia.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi uusitaan maanantaisin 30.11. asti noin klo 22.

Ranskalainen mystissävyinen trillerisarja Kuolleista palanneet jätti jälkeensä joukon kysymyksiä. Se kuvasi jossain vuoristoseudulla sijaitsevaa pientä kaupunkiyhteisöä, joka joutuu yliluonnollisten tapahtumien ja raakojen murhien näyttämöksi.

Toisen kauden alkaessa on kulunut puoli vuotta yöstä, jolloin hiljainen joukko tuli vaatimaan omiaan. Saatuaan haluamansa – yhtä lukuun ottamatta – he katosivat ennen auringonnousua tyhjyyteen, mistä olivat tulleetkin. Mutta minne katosivat kaupunkilaisia puolustaneet santarmit, ja mitä kuolleiden mukaansa viemille eläville tapahtui? Osa kaupunkia on edelleen tulvan vallassa, ja pato voi murtua minä hetkenä hyvänsä.

Viranomaiset ovat huojentuneita, ja virallinen totuus on, että kuolleiden armeija on jättänyt ihmiset rauhaan. Jotkut kantavat sydämessään yhä hiljaista toivoa saada nähdä kadonneet rakkaansa, mutta yleisen ilmapiirin vuoksi heidän on parempi vaieta toiveistaan. Entiselle rakastetulleen Simonille raskaaksi tullut Adèle on viimeisillään, kun kaupunkiin saapuu arvoituksellinen muukalainen nimeltä Berg. Mikä on hänen salaisuutensa, sillä hän tuntuu tietävän mystisistä tapahtumista enemmän kuin kertoo? Sitten alkaa liikkua sitkeä huhu, että kuolleet sielut ovat tulossa takaisin, aiempaa monilukuisempina. Miksi ne palaisivat nyt? Mikä pakottaa ne roikkumaan elämän ja kuoleman välimaastossa? Onko kuolleiden palaaminen lähtöisin hyvästä vai pahasta, ja onko outo pieni Victor-poika kaiken takana? Onko kaupunki tuhon oma?

  • Kuolleista palanneet (Les Revenants), 2. tuotantokausi, Ranska 2015.

Sarjan omat verkkosivut (ranskaksi)

Kommentit

Yle Teema