Hyppää pääsisältöön

Tapahtukoon sinun tahtosi

Vasemmalta: Emmanuel Charrier (David Baiot), Yann Le Megueur (Julien Bouanich), Guillaume Morvan (Clément Manuel), José Del Sarte (Samuel Jouy) ja Raphaël Chanseaulme (Clément Roussier)
Vasemmalta: Emmanuel Charrier (David Baiot), Yann Le Megueur (Julien Bouanich), Guillaume Morvan (Clément Manuel), José Del Sarte (Samuel Jouy) ja Raphaël Chanseaulme (Clément Roussier) Kuva: Arte tapahtukoon sinun tahtosi

Viisi nuorta miestä on uuden kynnyksellä. He kaikki ovat päättäneet mennä pappisseminaariin ja omistaa elämänsä kutsumukselleen. Jokaisella on menneisyytensä. Vastassa on yhteisö, joka vahvistaa ja horjuttaa nuorten miesten vakaumusta. Kuinka nuorten miesten uskolle käy tämän matkan varrella?
Sarjan kolmas kausi uusitaan pakettina pitkänäperjantaina 25.3. klo 10.00 alkaen.

Syksyisen Pariisin taivaan alla katolisen kirkon kapusiinipappien seminaari valmistautuu ottamaan jälleen vastaan uusia miesopiskelijoita. Vuosi vuodelta arvostetunkin pappisseminaarin rivit ovat huolestuttavasti harvenneet. Tänä vuonna uusia oppilaita saadaan vain kourallinen.

Neljä nuorukaista, Raphaël, Yann, Guillaume ja Emmanuel, ovat kukin päättäneet omistaa elämänsä Jumalan palvelemiselle, mutta jokaista heistä ajaa myös oma taustansa ja omat erityiset motiivinsa valinnalleen. Yann on kaunosielu, joka laulaa kuin kerubi, kapinallinen Raphäel on rikkaan perheen poika, Guillaume on kokenut turvattoman lapsuuden ja Emmanuel opiskelija joka joutui jättämään opinnot kesken masennuksensa vuoksi.

Ovelle kolkuttaa vielä yksi elämän kolhima mies. José on juuri vapautunut vankilasta, jossa hän sovitti rangaistusta taposta mutta löysi Jumalan. Aukeavatko seminaarin ovet moiselle hylkiölle? Oman taustan sovittaminen kirkon oppeihin on niin merkittävä kysymys, että yhteen hioutuvat nuorukaiset tekevät toisilleen lupauksen: Koska kerran maailma muuttuu, myös kirkon on muututtava. Nuoret pappisseminaarilaiset lupaavat olla tämän sopeuttamisen etulinjassa, sen kantava voima.

Siinäpä haastetta, sillä kirkon vanhakantaisuus heijastuu seminaarin jokaiseen päivään, ja sen tuntee luissaan myös seminaarin arvostettu johtaja isä Fromenger. Kirkko olkoon ihmistä varten, ei ihminen kirkkoa. Kuinka nuorten miesten uskolle käy tämän matkan varrella?

  • Tapahtukoon sinun tahtosi (Ainsi soient-ils), tuotantokaudet 1–3, Ranska 2012–2015.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa