Hyppää pääsisältöön

Wiz Khalifa teki YouTube-historiaa – ensimmäinen hip hop -artisti, jonka kappaleella yli miljardi näyttökertaa

Yhteensä 10 eri kappaletta on saanut YouTubessa yli miljardi näyttökertaa.

Wiz Khalifa sai nimensä historiaan. // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Kahtena viime vuotensa suomessa esiintynyt Wiz Khalifa on päässyt harvojen ja valittujen artistien kerhoon. Wiz Khalifan See You Again -kappale ylitti tällä viikolla miljardin katselukerran rajan ensimmäisenä hip hop -kappaleena. Kappaleella on mukana myös YleX:n Köpin haastattelussa ollut Charlie Puth.

See You Again on Furious 7 -elokuvan tunnuskappale. Kappale on omistettu Hurjapäät eli Fast & Furious -leffasarjan edesmenneelle tähtinäyttelijä Paul Walkerille. Walker kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 2013.

Kappale rikkoi huhtikuussa 2015 Spotifyn päivä- ja viikkokohtaiset kuunteluennätykset. Verkkolehti Mashablen mukaan kappaletta kuunneltiin Spotifyssä huhtikuun 13. päivänä 4,2 miljoonaa kertaa ja viikolla 6.–12. huhtikuuta yhteensä 21,9 miljoonaa kertaa.

Wiz Khalifaa ennen miljardirajan YouTubessa rikkoneet artistit ovat Mark Ronson, Taylor Swift, Enrique Iglesias, Meghan Trainor, Justin Bieber, Katy Perry ja PSY. Swiftillä ja Perryllä on kaksi miljardirajan rikkonutta kappaletta. PSY on ainoa artisti, jonka musiikkivideota on katsottu yli kaksi miljardia kertaa.

Lue myös:

Wiz Khalifa päästi pedon irti Blockfesteillä - tarinoi kannabiksesta, nylkytti ilmaa ja syöksyi pää edellä yleisöön

Blockfestin ulkomaiset tähdet esittelyssä: Artistikattauksessa hip hop -legendoja ja tämän hetken suosituimpia hittikoneita

Wiz Khalifa: Suomessa on mahtavaa pilveä

Wiz Khalifa: En muista mitään viime kerrastani Suomessa