Hyppää pääsisältöön

Kaksi suomalaista Dota 2 -pelaajaa allekirjoittavat ammattilaissopimuksen

Dota 2 on yksi maailman suosituimmista MOBA-peleistä
Dota 2 on yksi maailman suosituimmista MOBA-peleistä Kuva: Valve Corporation dota

Hollantilainen Team Liquid on värvännyt organisaatioonsa yli vuoden tauon jälkeen uuden Dota 2 -joukkueen. Organisaation eduista pääsee nauttimaan 5JuNGz.

Organisaation riveihin siirtyvät joukkueensa mukana suomalaiset Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen sekä Jesse "JerAx" Vainikka. Samalla molemmista pelaajista tulee ammattipelaajia.

Ehdottomasti helpotus, kun pystyy keskittymään nyt täysillä vaan tähän.― Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen

Ammattilaissopimus takaa molemmille pelaajille pysyvän kuukausipalkan sekä turnausmatkojen kustannuksen. Molemmat pelaajat voivat siis keskittyä jatkossa vain pelaamiseen, ja pelaajien mukaan he harjoittelevatkin keskimäärin seitsemän tuntia päivässä. Harjoitteluun sisältyy vastustajien peleihin tutustumista, taktiikoiden suunnittelua sekä yksittäisten otteluiden pelaamista muita joukkueita vastaan. Tahti on siis tiukka.

Team Liquidin ensimmäinen kova paikka nähdään jo tänään, kun joukkue aloittaa karsintaturnauksen Dota 2:n ensimmäiseen Major-turnaukseen. Ensimmäinen ottelu tullaan pelaamaan jo päivällä Suomen aikaa, ja ottelut jatkuvat iltaan asti. Uuteen isoon organisaatioon liittyminen ei tuota lisäpaineita pelaajille: "Meillä on hyvä suhde organisaatioon", sanoo Urpalainen. Vierestä Vainikka komppaa: "Meidän tiimin taso on maailmanlaajuisesti tosi hyvä, niin ei tommosia edes tule ajatelleeksi."

Aika RNG.― Jesse "JerAx" Vainikka

Vainikan mukaan joukkueelle riittää oman pelin pelaaminen. Suurimman haasteen karsintoihin tulevat tarjoamaan venäläinen Team Empire sekä ruotsalainen Alliance. "Toiset joukkueet ovat harjoitelleet enemmän uusilla sankareilla pelaamista ja välillä pelit vain käynnistyvät toisilla paremmin", sanoo Vainikka lopuksi.

Pääsemällä karsinnoista läpi joukkue saa mahdollisuuden tavoitella kolmen miljoonan dollarin turnauspottia Frankfurtissa myöhemmin tänä vuonna. Otteluita voi seurata suorana TwitchTV:n kautta.

Muokkaus (12:34) Muutettu organisaation kotimaa Hollanniksi Yhdysvaltojen sijaan.