Hyppää pääsisältöön

Mistä asioista sinä saat voimaa kun tuntuu ettet enää jaksa?

Kolme miestä patikoimassa
Kolme miestä patikoimassa tauko

Keräsimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta vinkkejä siihen, miten he saavat tsempattua itseään arjessa kun tuntuu ettei enää jaksa. Tai mistä löytää lisämotivaatiota kun lopputulos on jo ihan lähellä.

Sarjan neljännessä osassa parvi saapui ratkaisemaan Even vaikean ongelman. Even unelmien yritys oli joutunut vastoinkäymisten myötä taloudelliseen ahdinkoon ja Eve mietti pitäisikö hänen jatkaa yrityksen pyörittämistä silläkin uhalla että hän samalla menettää oman mielenterveytensä. Queen-yhtyeen Show must go on kappaleella on suuri merkitys Evelle.

- Kun mulla oli tosi vaikeat ajat, niin kuuntelin tosi usein Queenin "Show must go on"- biisiä ja otin sen jopa jumppatunnille mukaan, kamalaksi lihaskuntorääkiksi.

Erityisesti kappaleen sanoituksista löytyy kohta, jotka saivat Even vielä jatkamaan taistelua "Inside my heart is breaking, my make-up may be flaking, but my smile stays on"

Tässä vielä muutamia asioita, jotka saavat tsempattua katsojiamme:

- Nukkuminen. Metsässä patikointi, nuotioon tuijottelu, hiljaisuus, halkojen hakkuu
- Uni, raitis ilma, ajatusten virtaus, junnaavien ajatusten purkaus paperille lauseiksi niin, että niistä voi päästää irti.
- Treenit, herkut, hyvä ruoka, ystävät. Joku ihana naistenlehti.
- Lapset tietysti itselle aika iso voimavara, kun tietää, että arkea pakko jaksaa niiden takia.
- Jooga ja pilates ovat ne missä palautan itseni läsnä olevaan hetkeen, jos olo on muuten "singahteleva", koirien kanssa lenkeily, metsässä vaeltelu on se jossa lataan akkuja ja tietysti arjen hyvinvoinnista tulee huolehdittua oikean ruokailun, vitamiinien ja riittävän unen avulla. Silloin kun tuntuu voimat loppuvan, lämmitän saunan ja hellin itseni kuorinnoilla ja naamioilla loikoillen kauan lauteilla..
- Uni,ravinto,liikunta,läheiset ja luonto! Lisäksi kirjoittamalla ajatuksia paperille voi siitä syntyä runojakin. Meren rannalla kävely tai metsän keskellä samoilu,soutelemalla hiljalleen pienelle luodolle kuin Nuuskamuikkunen niin siinä se:)
- Lenkkarit jalkaan ja juoksemaan. Mitä pidemmälle, sen parempi. Hengitykseen keskittyen, aivot tyhjentäen. Taustamusan tahdissa, merenrantoja pitkin tai metsäteitä. Joskus meditointi tai villasukkadisko olohuoneessa toimivat myös, tilanteesta riippuen. Ystävät, tottakai. Joskus kuppi erittäin hyvää kahviakin auttaa... Ja kirjoittaminen. pysähtyminen ja oman hengityksen tarkkailu. Luonto resonoi kivasti, toisinaan meditatiivinen rukous auttaa. Olen myös koittanut itselleni litsarin antamista:) Se toimi silloin. Ihmisille joilla on ystäviä saattaa toimia myös vertaistuki. Itse en sitä osaa, vaikka varmasti tarvitsisin. Itku rentouttaa aika kivasti myös, kuten sauna ja itsensä helliminen:)
- Olen oppinut hyväksymään omat luonteenpiirteeni ja annan itselleni luvan olla vaan. Ellen tänään jaksa, enkä huomennakaan ole "tehokas", niin tiedän, että tulee taas päiviä jolloin kaikki sujuu kuin tanssi. Monesti ihan se, että sanoo läheisille, ettei jaksa, helpottaa!
- Mökki ilman somea: ihan mieletön akkulataamo.
- Luistelu!
- Päiväunet auttoi eilen jaksamaan ku oli aika huono päivä - Kävelyt metsässä,oleilu kotona,runojen lukeminen,itsensä hyvänä pitäminen esim.kasvohoito,uiminen uimahallissa,kiittäminen

Mikä sinua auttaa jaksamaan? Jäikö oma keinosi puuttumaan, kerro se meille!

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.