Hyppää pääsisältöön

17.10. Toiveuusinta: Jarkko Ahola, Olavi Tikka, Tommi Fäldt ja Ari Koivunen

Tartu Mikkiin -toiveuusintajakso 17.10.
Tartu Mikkiin -toiveuusintajakso 17.10. Kuva: Yle olavi tikka

Miehiset voimaäänitiimit Ari Koivunen & Tommi Fäldt sekä Jarkko Ahola & Olavi Tikka taistelevat kolme erää musavisaa ja vetävät sen päälle vielä raskaamman sortin jatkot. Nämä herrat pitävät Sami Hintsasen luotsaamana huolen siitä, että ilta ei käy tylsäksi. Nyt mennään pitkällä tukalla ja laajalla äänialalla!

Tartu Mikkiin kello 22.25

Ari Koivunen on raskaan sarjan ääniammattilainen. Hän laulaa Amoral-yhtyeen laulusolistina ja hänet muistetaan vuoden 2007 Idols-voitosta ja sen jälkeisestä listakuninkuudesta. Joukkuekaverina kisaa Tommi Fäldt, joka laulaa solistina suomenkielistä, astetta raskaampaa rokkia soittavassa lahtelaisessa Raaka-Aine-yhtyeessä.

Korkealta ja kovaa vastuksen tarjoilee kilpaileva laulukööri. Jarkko Ahola laulaa Teräsbetoni-yhtyeessä ja on tehnyt myös äänekästä soolotuotantoa. Vakuuttavana kisaparina mikkiin tarttuu The Milestones- ja Hevisaurus-yhtyeistäkin tunnettu voimavokalisti Olavi Tikka.

Ja asiaanhan päästään heti. Ensimmäisen biisin sävelkorkeus saisi nimittäin jo kevyesti keskiverto suihkulaulajan niskakarvat rullalle, mutta näille sälleillehän se on vasta äänenavausta, unohtakaa ma-me-mi-mo-muut! Sehän se on hauskaa, että kun tuon laulamisen jalon taidon osaa, niin omalle tyylilajille ei niin ominaiset biisitkin saavat uusia hienoja tulkintoja. Näin myös tänään. Samin arvontakone sen sijaan pääsee niin kovaan vauhtiin, että tuomari itsekin sekoaa tuloksissa. Entäs ne lopulliset kisatulokset? Kuka sekoaa sanoissa ja kumpi joukkue kruunataan raskaan sarjan voittajaksi?

Tartu Mikkiin Jatkot klo 23.15

Nyt on musiikillista hemmottelua luvassa raskaalla otteella! Jatkoilla Ari Koivunen, Jarkko Ahola, Tommi Fäldt ja Olavi Tikka pitävät huolen, että Tartu Mikkiin -ilta jatkaa matkaansa äänen nopeudella. Artistivieraiden kanssa musiikkia ja kaikkea muutakin mahdollista ihmettelee juontaja Sami Hintsanen. Illan aikana Olavin kanssa esiintymässä vierailee The Milestonesin kitaristi Marko Kiviluoma. Jatkojen lopuksi saamme kuulla ainutlaatuisen herkkupalan, suorastaan uniikin musiikillisen timantin eli heviklassikkopotpurin, jonka on sovittanut kapellimestari Eeva Kontu kera kaikkien Tartu Mikkiin -bändin loistavien muusikoiden.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.