Hyppää pääsisältöön

Tämä pariskunta opastaa vanhempia parempaan seksiin Marja Hintikka Livessä – traileri K-16

Traileri sisältää alastomuutta ja soveltuu vain 16 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Seksikoulukohun aiheuttanut Marja Hintikka Liven tekijätiimi pitää Suomea konservatiivisena maana.

Ruuhkavuosia käsittelevä Marja Hintikka Live nousi puheenaiheeksi jo ennen alkamistaan. Tekijät kertoivat YleX:lle, että ohjelmaan liittyvää Vanhempien seksikoulua varten on kuvattu aitoa toimintaa. Alkuperäistä materiaalia ei tosin nähdä, sillä ohjelman seksi on animoitua.

- Ylen ohjelmapalaute on mennyt aivan tukkoon, vaikka Marja Hintikka Live ei ole vielä edes alkanut. Jotkut ovat vaatineet ohjelman lopettamista, ohjelman juontaja Marja Hintikka kertoo.

Tekijätiimi näkee käynnissä olevan keskustelun vain positiivisena asiana, sillä ohjelma nimenomaan haluaa herättää tunteita ja mielipiteitä. Tekijät haluavat puhua seksistä sen oikealla nimellä, siksi osion nimi on Vanhempien seksikoulu. Tavoitteena on auttaa ihmisiä parantamaan seksielämäänsä, ja siksi ohjelmaan on kerätty aitoa materiaalia.

- Seksikoulu ei ole pelkkää silmiin katselua, vaikka läheisyydestä lähdetään liikkeelle. Sellainen tantrahalailu vituttaa ainakin itseäni, toinen juontaja Heikki Soini sanoo.

"Sellainen tantrahalailu vituttaa ainakin itseäni."― Heikki Soini

Tekijät ovat huomanneet, että suomalaisessa keskustelussa seksi on arka puheenaihe, vaikka mediassa on paljon seksuaalisesti virittynyttä sisältöä.

- Suomi on konservatiivinen maa. Olemme tutustuneet moniin yhteistyökumppanimme Väestöliiton tekemiin tutkimuksiin. Niistä voi huomata, että suomalaiset suhtautuvat seksiin yllättävän vanhoillisesti. Myös nuoret, Hintikka sanoo.

Vanhoillisuus näkyy etenkin jäykässä keskustelukulttuurissa, jossa seksistä ja siihen liittyvistä ongelmista on vaikea puhua. Ohjelman tekijät toivoisivat keskusteluun erilaisia mielipiteitä, jotka riitelisivät keskenään asioina.

YleX:llä työskennelleet juontajat Hintikka, Soini ja Jenny Lehtinen osasivat odottaa voimakkaita reaktioita Vanhempien seksikouluun. Ohjelmassa käsitellään kuitenkin laajasti erilaisia vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja perheeseen teemoja, jotka ovat tekijöiden mukaan jopa tulenarempia kuin seksi.

- Puhumme esimerkiksi kurituksesta, josta ei saa sanoa nykyään mitään. Uskon, että myös Viiniä vanhemmille -jaksomme, jossa puhutaan alkoholinkäytöstä, herättää paljon keskustelua, Hintikka kertoo.

Marja Hintikka Live maanantaisin TV2:lla kello 21 ja Yle Puheella tiistaisin kello 16.

Lue myös:

Vanhempien seksikoulu ei ole vielä alkanut – ja näin sitä kommentoidaan netissä 

Marja Hintikka Livessä lanseerataan seksikoulu – ohjelmaa varten kuvattiin aitoja sänkypuuhia

Seksikoulupariskunta paljastaa: tilanteemme ei ole itsestäänselvyys