Hyppää pääsisältöön

Vapaan maailman johtava vitsiniekka iski jälleen – presidentti Obama heitti läppää Kanye Westistä

Obama on jakanut mielipiteitä kahden presidenttikauden ajan. Mutta on hän myös kertonut aika hyviä vitsejä.

Barack Obama // Kuva: EPA / Peter Foley

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on taas ollut vauhdissa. Obaman demokraattipuolue piti loppuviikosta San Franciscossa varainkeruutilaisuuden, jossa oli esiintymässä hiljattain presidenttihaaveistaan kertonut räppäri Kanye West.

- Luuletko, että tämä maa haluaa presidentikseen Chicagon lähettyviltä kotoisin olevan tummaihoisen jätkän, jolla on hassu nimi? itse Chicagossa pitkään asunut Obama nauratti yleisöä.

Avaa Instagram postaus

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kera, kun Obama väläyttelee koomikon taitojaan. Aiemmin tänä vuonna Obama teki Buzzfeed-sivuston kanssa videon siitä, mitä kaikki tekevät salaa muilta. Videolla Obama muun muassa harjoittelee poseerauksia selfie-kepin kanssa ja piirtelee kuvia vaimostaan Michellestä.

Obaman syntymätodistus on ollut vuosikaudet debatin aihe, kun eräät republikaanit ovat epäilleet Obaman syntyneen Yhdysvaltojen ulkopuolella. Lopulta Obama julkaisi syntymätodistuksensa, mutta tämäkään ei vielä vakuuttanut kaikkia oikeistopoliitikkoja. Niinpä Valkoisen talon pressi-illallisella Obama julkisti ”syntymävideonsa”:

Muutama vuosi sitten Obaman viestintätiimi julkaisi presidentistä kuvan ampumassa kiekkoja. Jotkut epäilivät, että kuvaa on manipuloitu. Näin Obama reagoi asiaan.

Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa jotkin ravintolat ovat kieltäytyneet tarjoilemasta homopareille ja vedonneet oikeuteensa valita asiakkaansa. Näin Obama hyödynsi aihetta vitsaillessaan hänen ja varapresidentti Joe Bidenin läheisistä väleistä.

Avaa Instagram postaus

Jimmy Kimmelin talk show’ssa Obama luki ääneen hänestä kirjoitettuja ilkeitä twiittejä. Videota on katsottu jo yli 30 miljoonaa kertaa.

Mistä Obama vitsailee seuraavaksi? Ehkä vuoden 2016 presidentinvaaleista?