Hyppää pääsisältöön

He ovat Naurun tasapaino -semifinalistit! Livelähetykset alkavat 16.10.

Naurun tasapaino 2015 semifinalistit.
Naurun tasapaino 2015 semifinalistit. naurun tasapaino 2015

Naurun tasapainon viisi semifinalistia ovat Fathi Ahmed, Petri Hankonen, Toni Jyvälä, Matti Patronen ja Heikki Vilja. Viisikko joutuu todelliseen tulikokeeseen, kun he esiintyvät ensimmäisessä suorassa semifinaalilähetyksessä kotikatsomoille perjantaina 16.10. klo 21 Yle TV2:ssa.

Ensimmäisessä semifinaalilähetyksessä 16.10. klo 21 teemana on poliisikoulu. Koomikot käyvät tutustumassa Tampereen Hervannassa poliisiammattikorkeakouluun, ja koulun opiskelijoita ja henkilökuntaa nähdään myös yleisössä. Jokainen semifinalisti esittää suorassa lähetyksessä neljän minuutin mittaisen setin.

Semifinaaleissa esitykset arvioivat tuttuun tapaan Ilari Johansson ja Anna Dahlman sekä vieraileva tuomari. Ensimmäisen semifinaalin vieraileva tuomari on Tampereen oma rääväsuinen Anitta Ahonen ja toisessa semifinaalissa nähdään suomikomiikan legendoihin lukeutuva Heikki Silvennoinen.

Tv-katsojat kuitenkin päättävät, ketkä ovat illan parhaimmat esiintyjät – ja he pääsevät kisassa jatkoon. Kahdesta vähiten ääniä saaneista tuomarit tekevät pudotuspäätöksen.

"Koomikon menestyksen päättää yleisö"

Ohjelman juontajalla Sanna Stellanilla on jo perhosia vatsassa. Häntä jännittää, miten koomikot selviävät suoran lähetyksen tuomista paineista.

“Voin vain arvata, miten paljon koomikoita jännittää. Uuden stand up -materiaalin esittäminen live-televisiossa on sellainen haaste, mitä en muista ennen nähneeni.”

“On todella hienoa, että yleisön ääni tulee mukaan jo näin aikaisessa vaiheessa, koska viime kädessä koomikon menestyksen päättää aina yleisö, ei tuomarit. Erityisen kivaa on myös se, että äänestyksen tuotto lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen. Samoilla nauruilla voi sekä äänestää suosikkia että lahjoittaa hyväntekeväisyysteen, täysin ainutlaatuista sekin!"

Naurun tasapainon toinen semifinaalilähetys on perjantaina 23.10., ja kausi huipentuu Helsingistä lähetettävään suoraan finaaliin 30.10., johon jatkaa kolme parasta koomikkoa. Heistä katsojat äänestävät voittajan.

Molemmat semifinaalit ovat loppuunmyytyjä.

Tutustu kilpailijoihin paremmin täällä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua