Hyppää pääsisältöön

Minna Lindgren & konserttivieraat

Minna Lindgren
Minna Lindgren Minna Lindgren Kuva: Yle/ Johanna Kannasmaa minna lindgren

Konsertin jälkitunnelmissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja ikuisista kysymyksistä. Tällä kertaa aiheena klassisen musiikin konservatiivisuus. Minna Lindgrenin vieraina suomalainen historiantutkija, Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe, kapellimestari Anna-Maria Helsing & kapellimestari Hannu Lintu.

Keskustelun ensilähetys "RSO Musiikkitalossa" -ohjelmassa Yle Teemalla torstaina 15.10.2015 noin klo 21.20. Keskustelu uusitaan Yle Teemalla sunnuntaina 18.10.2015 klo 12.55-13.15.

Palaa RSO:n konserttiin 15.10.2015

Katso keskustelu ja kommentoi artikkelin loppuun.

Kommentit
 • Charlotte Brayn vahvatunnelmaista sävelmaailmaa vaivaa suunnattomuus

  Charlotte Brayn vahvatunnelmaista sävelmaailmaa vaivaa suunn

  Englantilainen Charlotte Bray (s. 1982) edustaa kotimaansa säveltäjien joukossa sen nuorempaa polvea. Reilun kolmekymppisen tekijän uudelle julkaisulle on koottu verraten uusia sooloteoksia ja muuta kamarimusiikkia. Äänitteen viisi teosta ovat valmistuneet vuosina 2011-2016.

 • Osuma Ensemblen hittikimarassa on amerikkalainen painopiste

  Osuma Ensemblen hittikimarassa on amerikkalainen painopiste

  Viidestä lyömäsoittajasta koostuva Osuma Ensemble (Mikael Heikkilä, Toni Hietala, Jyri Kurri, Harri Lehtinen, Janne Tuomi) on reilun kymmenen vuoden olemassaolonsa aikana löytänyt oman paikkansa kotimaisella nykymusiikkikentällä.

 • Tuomisalon ahkera julkaisutahti jatkuu

  Tuomisalon ahkera julkaisutahti jatkuu

  Olli-Pekka Tuomisalo on parin viimeisen vuosikymmenen aikana tilannut ja esittävän suuren määrän uutta musiikkia saksofonille. Samalla myös kiinnostus instrumentille kirjoitettuun vanhempaan ohjelmistoon on säilynyt. Tuomisalon viidestoista julkaisu keskittyy jälkimmäiseen teosryhmään, kun kuusi konserttoa saavat ensilevytyksensä.