Hyppää pääsisältöön

Minna Lindgren & konserttivieraat

Minna Lindgren
Minna Lindgren Minna Lindgren Kuva: Yle/ Johanna Kannasmaa minna lindgren

Konsertin jälkitunnelmissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja ikuisista kysymyksistä. Tällä kertaa aiheena klassisen musiikin konservatiivisuus. Minna Lindgrenin vieraina suomalainen historiantutkija, Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Laura Kolbe, kapellimestari Anna-Maria Helsing & kapellimestari Hannu Lintu.

Keskustelun ensilähetys "RSO Musiikkitalossa" -ohjelmassa Yle Teemalla torstaina 15.10.2015 noin klo 21.20. Keskustelu uusitaan Yle Teemalla sunnuntaina 18.10.2015 klo 12.55-13.15.

Palaa RSO:n konserttiin 15.10.2015

Katso keskustelu ja kommentoi artikkelin loppuun.

 • Pohjolan Puccini, säveltäjä Tauno Pylkkänen oli punaorpo – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Muistamme syntymäpäivänä 22. maaliskuuta.

  Teatteriperheeseen adoptoidusta punaorvosta, Tauno Pylkkäsestä (1918 - 1980) kasvoi varhaiskypsä ja lahjakas nuori säveltäjä. Pylkkänen oli omana aikanaan erittäin suosittu oopperasäveltäjä, jota kutsuttiin lempinimellä ”Pohjolan Puccini”. Menestyksestä huolimatta Pylkkänen alkoholisoitui. Hän koki traagisen kohtalon aikana, jolloin homoseksuaalisuutta pidettiin rikoksena.

 • Tanssii orkesterin kanssa

  Tanssii orkesterin kanssa

  Viiden yhdysvaltalaisen säveltäjän musiikkia esittelevä julkaisu on monipuolinen kokonaisuus. Orkesterin käsittely on kaikilla mukana olevilla nykysäveltäjillä sujuvaa ja hallittua. Jokainen tekijä myös ottaa lähtökohdakseen orkesterin soivuudet ja rakentavat ilmaisuaan sen päälle.

 • Moniäänisiä yksinpuheluja

  Moniäänisiä yksinpuheluja

  On aina kiinnostavaa kuulostella, miten laajempien esityskokoonpanojen kanssa aateloituneet säveltäjät kiteyttävät ja muovaavat ilmaisuaan soolosoittimille kirjoitetuissa teoksissaan.

 • Grace Williamsin aiemmin kuulematonta sävelistöä

  Grace Williamsin aiemmin kuulematonta sävelistöä

  ”En halua olla Lontoossa. Haluan vain tulla kotiin ja elää mukavasti meren läheisyydessä”, kirjoitti säveltäjä Grace Williams (1906–1977) 1940-luvun puolivälissä.