Hyppää pääsisältöön

“Olen muuttunut jämäkämmäksi”

Lenita nyt
Lenita nyt päähenkilö

-Kun parvi lähti oli tosi haikea olo. Kun menin seuraavana päivänä töihin, olin niin täynnä energiaa, että työkaveritkin olivat ihan ihmeissään. Sain paljon voimaa, mutta sitten tuli ikävä, kun he olivat menneet. Koen että saan parvelta edelleenkin tukea, Lenita kertoo loppukesästä.

Parven jäsenet ovatkin olleet Lenitan kanssa yhteydessä muutenkin kuin some-viestimien välityksellä.

- Parven jäsenen Maaritin kanssa menin ostoksille. Olen aina inhonnut shoppaamista, mutta Maarit on stylisti ja valitsimme minulle uusia vaatteita. Rahaa meni, mutta koin että olin ansainnut sen. Sen jälkeen olen yrittänyt vaihtaa puketumistyyliä.

-Sen lisäksi tuli valokuvaussessio, jossa minut meikattiin ja tukka laitettiin, kuvattiin kuin mallia. Se antoi uuden näkemyksen itsestä, että voi näyttää kuvissa ihan kuivalta. Sekin oli osa itseluottamuksen kasvattamista, Lenita sanoo vaatimattomasti.

Lenitan muotikuvat
Lenitan muotikuvat päähenkilö

Ohjelman lopuksi Lenita ja ex-mies Niko tekivät sovintoa kameroiden edessä. Sopu on pitänyt ja yhteiset asiat syventyneet.

-Pidimme tyttären rippijuhlat yhdessä. Suvut olivat yhdessä ja oli tosi kivat juhlat. Kävimme myös yhdessä lastenvalvojalla, molemmille uskottiin huoltajuus. Nimen omaan se “uskominen” tuntui hyvältä, me molemmat olemme uskottuja vanhemmiksi.

Kokemus parven kanssa on lähentänyt Lenitaa ja siskoa. Lenita kertoo, että he ovat nyt tasa-arvoisempia ja enemmän tekemisissä keskenään.

Lenitan alkuperäinen kysymys oli parvelle työelämään liittyvä: jatkaako samassa työpaikassa loppuunpalamisen uusiutumisen uhalla vai vaihtaako kokonaan alaa. Kesän mittaan kysymys on tuntunut vähemmän tärkeältä, sillä Lenita on kokenut itse muuttuneensa.

-Teen edelleen 60 prosenttista viikkoa samassa työpaikassa. Olen itse muuttunut jämäkämmäksi, olen huomannut että minun ei tarvitse hakea työpaikalla hyväksyntää. Voin olla ihan oma itseni. Olen myös ystävystynyt muiden kanssa ihan uudella tavalla, käynyt esimerkiksi kylässä ja se on ollut hienoa. Olen päästänyt ihmisiä lähemmäs itseäni.

-Prosessi on vielä kesken, mutta hirveen moni asia on muuttunut. Vieläkään en aina osaa kuunnella itseäni. Edelleen olen herkkä tekemään liikaa, mutta nykyään huomaan herkemmin, koska kannattaa alkaa jarruttelemaan. Siinä on kyllä vielä opettelemista, Lenita pohdiskelee.

Ystävä Ansku on antanut Lenitalle pienen kirjasen, johon voi kirjoittaa päivän kohokohdista.

-Miltei joka ilta kirjoitan ylös kolme päivän parasta tapahtumaa. Aluksi ne olivat suorittamiseen liittyviä eli mitä olen suorittanut hyvin tai saanut tehtyä. Nyt tekstit ovat enemmän hetkiä, joista olen aidosti nauttinut ilman mitään suorittamisesta, onnelliselta näyttävä Lenita pohtii.

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.