Hyppää pääsisältöön

Cheekin Sillat-biisin kertosäkeessä kuullaan aivan tuore ääni. Kuka on Ilta?

Suomen suurinta räppäriä fiittaa uusi nimi Ilta, jolla ei ole vielä omaa levytyssopimusta.

Ilta Fuchs. // Kuva: Promokuva

Ilta Fuchs vastaa puhelimeen Sveitsin Genevessä, jossa hän on lomamatkalla. Hän on aiemmin haastattelupäivänä kuullut Sillat-biisin ensimmäistä kertaa nettiradiosta.

- Onhan tämä semmosta tosi wou. Että kun käy tällaisia asioita, jotka ovat ehkä vähän yli hilseen meneviä, niin ei sitä oikein meinaa edes tajuta, kuinka mielettömässä tilanteessa on.

Se, että Ilta päätyi Cheekin levylle, ei tosiaan ollut itsestään selvää.

Ilta on 18-vuotias, Jyväskylästä kotoisin oleva nuori nainen. Musikaalisesta perheestä ponnistava Ilta lauloi pari vuotta sitten Jyväskylässä laulunopettajansa konsertissa, jossa saman laulunopettajan eräs toinen oppilas kuuli.

Tämän vuoden keväällä Ilta sai yhteydenoton tältä toiselta lauluoppilaalta, joka oli sattumoisin päätynyt töihin firmaan nimeltä Fullsteam.

- Ja hän kertoi, että haluaisi alkaa manageroimaan minua. Siitä se sitten lähti.

Fullsteam on musiikkialan monitoimitalo, jossa on muun muassa levy-yhtiötoimintaa, tapahtumien järjestämistä ja artistien managerointia. Ilta teki pari demoa, jotka Fullsteamin management-talliin kuuluvan Cheekin eli Jare Tiihosen manageri kuuli. Sana nuoresta laulajalupauksesta levisi yhtiön sisällä.

- Lauloin sitten Jarelle vähän myöhemmin. Sitten käytiin testailemassa studiolla, että miltä kuulostaisi.

Ilta myöntää, että laulaminen suosionsa huipulla olevalle Cheekille jännitti aluksi.

- Tosi nopeasti jännitys kuitenkin lähti. He sanoivat, mitä he haluavat, ja minä yritin perässä. Kaikkea en osannut, mutta se ei haitannut.

Ja lokakuussa radioaallot valloitti Sillat-biisi, jossa Ilta laulaa herkkää kertosäettä. Hän sanoo pitävänsä lopputuloksesta, koska hänelle musiikissa on tärkeää herkkyys ja se, että musiikki tuo tunteita.

- Ettei se vaan mene toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Iltan oma laulajanura on nyt lähtökuopissa. Biisinkirjoittajien kanssa on istuttu alas, ja suunnitelmissa on tehdä pari kappaletta ja katsoa, mihin suuntaan juttu lähtee kehittymään. Tavoitteena on jonain päivänä oma levytyssopimus.

Toiveena olisi tehdä rytmikästä, soul-vivahteista r’n’b-musiikkia suomeksi.

- Rakastan naislaulajia, joilla on iso ja kaikkeen taipuva ääni. Olisi mahtavaa olla jonain päivänä sellainen Suomen oma Beyoncé.

Lue myös:

Hänet kuulet, kun Sä huudat - Hanna Maaria panttasi Cheek-salaisuutta kesän yli

Cheek: Luonteenpiirteeni, jotka vievät uraani eteenpäin, tekevät Jaresta paskemman jätkän

Cheek: Jare vs. Cheek -dokumenttiryhmällä oli kunnianhimoinen meininki tekemisessä

Onko sinun vaikeaa nauraa itsellesi, Cheek?

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.