Hyppää pääsisältöön

Näin sinustakin tulee mestari lukemaan ääneen!

Hiirikuningas linnan edessä
Hiirikuningas linnan edessä Kuva: Yle / Mikko Lehtola hiirikuningas

Ääneen lukeminen kannattaa aina. Ei epäilystäkään! Mutta miten lapselle kannattaa lukea niin, että se olisi kaikille antoisaa? Valtakunnallisen Satupäivän (18.10) kunniaksi KulttuuriCocktail pyysi muun muassa Tao Taosta ja Peukaloisten retkestä tunnettua Inkeri Walleniusta antamaan parhaat vinkit ääneen lukemiseen.

Inkeri Wallenius ja ääneen lukemisen ohjeet
Inkeri Wallenius ja ääneen lukemisen ohjeet Kuva: Yle / Mikko Lehtola ääneen lukemisen ohjeet
Kommentit
  • Scifi-eepos Läskimooses - tulevaisuuden klassikko?

    Läskimooses on jo noteerattu Art Review -lehdessä

    Sen piti olla alunperin kevyt Mars-höpöhöpöseikkailu, mutta siitä tulikin yli tuhatsivuinen -scifieepos. Matti Hagelbergin jatkosarjakuva Läskimooses kertoo ihmiskunnan ja universumin kehityksestä ja avaruudessa vaikuttavista sivilisaatioista. Läskimooses on saavuttanut sarjakuvapiireissä jo kulttimaineen, ja arvostettu Art Review -lehti seuraa hanketta.

  • Sodan kauhut ilman sankaritarinoita

    Kokijoina evakkotyttö, tärähtänyt sotilas ja lehmä

    Hanneriina Moisseisen Kannas-sarjakuva kuvaa jatkosodan kaaoottista evakkovaihetta uudenlaisesta näkökulmasta. Kokevia henkilöitä ovat karjakkotyttö, järkensä menettänyt sotilas sekä eräällä tavalla myös lehmä. Moisseinen on tietoisesti hakenut vastakohtaa sankaritarinoille, jotka ovat leimanneet sodan käsittelyä.