Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Paluu tulevaisuuteen -päivä!

Prisma Studio, yle tv1
Marjo Harju, Jukka Häkkinen, Sini Merikallio ja Lauri Reuter aikamatkailevat. Prisma Studio, yle tv1 Kuva: Jukka Lintinen / Mitja Sirola, Yle yle tv1

TV1 keskiviikkona 21.10.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 23.10. klo 5.55
Yle Areenassa 30 päivää

Elokuvassa Paluu tulevaisuuteen II (Back to the Future II) päähenkilö Marty McFly matkustaa päivään 21.10.2015. Se on Prisman Studion lähetyspäivä!

Aikamatkustusta pidetään epärealistisena, mutta onko se sittenkään mahdotonta? Miten aikamatkustaminen tapahtuu ja miten aikamatkustajia voisi löytää.

Tulevaisuuden lääkkeet pelloita?

Mitä, jos jotkut nykyisin aivan liian kalliit lääkkeet saataisiin kasvamaan kasveissa ja pelloilla tehokkaasti sekä edullisesti kuten auringonkukat.

Synteettinen biologia on uudenlaista geenimuokkausta, joka perustuu koodaamiseen.

Voimme suunnitella tietokoneella täysin uudenlaisia biologisia systeemejä, jotka mullistavat polttoaineiden, lääkkeiden ja materiaalien tuotannon.

Miltä kuulostaisi puu, joka vaihtaisi väriä merkiksi siitä, että kadun saastepitoisuus olisi hälyttävän korkea.

Viesti avaruusolennoille

Avaruuteen on lähetetty luotainten mukana mahdollista vierasta älyä varten esineitä, erikielisiä ääninäytteitä ja kuvaviestejä.

Voyager-luotaimissa on ääninäytteitä jopa valaiden kiellä, mutta ei suomeksi. Nyt on aika korjata tilanne. Jos sinä voisit lähettää viestin avaruusolioille, millainen se olisi?

Prisma Studion juontaa toimittaja Marjo Harju.

Kommentit