Hyppää pääsisältöön

Vaalirahoituksesta yhä suuria summia piilossa

Poliitikkojen ja puolueiden saamista vaalituista julkistettiin ja paljastui vaalirahoituskohun aikaan vain jäävuoren huippu, väittää Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen MOT:n haastattelussa.

Korhonen julkistaa pian ilmestyvässä ’Maan tapa’-kirjassaan aiemmin julkaisematonta sähköpostikirjeenvaihtoa muun muassa Sauli Niinistön vuoden 2006 presidentinvaalikampanjan varainkeruusta. Korhonen sanoo, että Kokoomus on näihin päiviin asti pitänyt piilossa merkittävän osan Niinistölle suunnatuista tuista.

Jarmo Korhonen kertoo Keskustan saamien vaalirahojen tietoisesta pimityksestä ja kuvaa MOT:n haastattelussa myös omaa rooliaan Kehittyvien maakuntien Suomi-yhdistyksen synnyssä. Korhonen ampuu kirjassaan kovia väitteitä myös omia puoluetovereitaan ja politiikan toimittajia kohtaan.

 • Kertomus erillissodasta pelkkä myytti

  Suomi ja Saksa lähtivät jatkosodassa yhteiseen hyökkäykseen

  Syyskuun viimeisellä viikolla julkistettavan saksalaiskirjan suomennos kumoaa lopullisesti myytin, jonka mukaan Suomi ja natsi-Saksa kävivät erillissotaa toisessa maailmansodassa. Kenraali Waldemar Erfurthin päiväkirjan mukaan Suomi ja Saksa sotivat yhteistuumin jatkosodassa vuosina 1941­-1944.

 • Huumepoliisien vastapallo

  Aarnio ja toimittaja viestittelivät 400 kertaa

  28. joulukuuta 2016 kihlakunnansyyttäjä Matias Londen laittoi pisteen Putin-vuodon tutkinnalle. Seuraavana päivänä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista,

 • Aarnion tietovuodot hovioikeuden käsittelyssä

  400 yhteydenottoa toimittajan kanssa

  Helsingin hovioikeudessa käsitellään tällä viikolla tapaus Aarnion sivuhaaroja, joissa Aarnion epäillään vuotaneen salassa pidettäviä tietoja muun muassa eräälle asianajajalle ja joillekin toimittajille.