Hyppää pääsisältöön

Laserpoppia ja omantunnon ääntä – yllätyskaksikko Jonne Aaron ja Jeremy Folderol yhdistävät voimansa YleX Nenäpäivä -biisissä

Kuuntele Jonne Aaronin Mitä sä ajattelet -biisi, jossa fiittaamassa Jeremy Folderol.

Jonne Aaron // Kuva: Jani Nivala/YleX

Syksyinen hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä lähestyy, ja sen kunniaksi on julkistettu YleX:n Nenäpäiväbiisi Mitä sä ajattelet. Kappaleen esittää tulkitsee Jonne Aaron, ja fiittaamassa on tuottaja-DJ-lupaus Jeremy Folderol.

Kombinaatio ei ole aivan ilmiselvä, sillä Jonne Aaron tunnetaan pitkän linjan rokkarina, joka on viime vuosina tehnyt koskettavia ja tunteellisia hittejä. Jeremy Folderol taas on hiljattain ponnistanut ihmisten tietoisuuteen muun muassa Little Sister -kappaleellaan, joka on kansainvälistä ja tanssittavaa musiikkia.

Aaron kertoo YleX Aamun haastattelussa, että hän halusi tehdä Nenäpäivää varten tekstin, jossa ei paasata liikaa.

- Tämä on kysyvä teksti, joka laittaa meidät jokaisen ajattelemana sitä omantunnon ääntä ja sisäistä ääntä. Halusin, että se olisi vähän parisuhdetematiikan ja Nenäpäivä-aiheen risteyttävä kappale.

Mitä sä ajattelet -biisin työstäminen alkoi kesällä, kun Aaron oli tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa tämän mökillä muodostamassa kappaleen runkoa. Myöhemmin mukaan tuli myös Jeremy Folderol, jonka kädenjälki näkyy erityisesti biisin loppupuolen tanssittavassa laserpop-osuudessa.

Vaikka kesäisellä mökillä oli mukavaa työstää kappaletta, Aaron sanoo, että hän pystyy tekemään kappaleita melkein missä vaan.

- Minulla on aika pirun hyvä mielikuvitus. Asuin 13 vuotta Tammelassa, ja eri yksiöissä ja kaksioissa tein biisejä. Silloin joutui käyttämään mieltä, että pääsi muualle.

Mielikuvitus onkin tärkeä ominaisuus biisejä kirjoittavalle artistille.

- Juice on sanonut, että meillä on kaikki valmiina tässä, jossa me osaamme napata ajatuksista kiinni. Ne ovat vähän kuin ilmapallon naruja, täytyy vaan vetää se oikeaa sieltä.

Kuuntele biisi tästä: