Hyppää pääsisältöön

Puoli seiska julkaisee seksiä tihkuvan musavideon

Kuvassa Minttu Heimovirta.
Kuvassa Minttu Heimovirta. Kuva: Yle / Niina Mattus kultaa

Puoli seiskan luontotoimittaja Minttu Heimovirta debytoi artistina seksiä tihkuvalla musavideolla. Lapin luonnosta huumautunut Minttu päätyi kirjoittamaan Kultaa-kappaleensa, joka kuvattiin Lapissa, Tankavaaran kultakylässä. Video saa ensiesityksensä tiistaina 20.10.2015 starttaavan Puoli seiskan Maakuntaviikon avauslähetyksessä, jonka teemana on Lappi.

Katso teaser musavideosta tästä:


- Halusin Kultaa-biisin sanoituksessa kunnioittaa Lapin vanhaa kullankaivuun perinnettä, Heimovirta luonnehtii.

- Lapissa on huuhdottu kultaa lähes 150 vuotta. Edelleen löytyy hippuja koko ajan, mutta isoa emäsuonta ei ole koskaan löytynyt. Kullanhuuhtojien intohimo ja sinnikkyys oli uskomatonta, hän jatkaa.

Inspiraation lähteenä musavideolle toimi ”golddigger”-termi, joka viittaa onnenonkijanaiseen.

- Me halusimme kertoa tarinan naisesta, joka hankkii rikkautensa itse, Heimovirta kertoo.

Kuvassa Minttu Heimovirta.
Kuvassa Minttu Heimovirta. Kuva: Yle / Niina Mattus kultaa

Työyhteisön tuki taustalla

- Puoli seiska on aiemminkin rohkeasti venyttänyt tv-ilmaisun rajoja ja suhtaudumme ennakkoluulottomasti uusiin kokeiluihin. Kun Minttu kertoi halustaan tehdä rap-musavideo kullanhuuhdonnasta, innostuin välittömästi, kertoo ohjelman toimitussihteeri Satu Sirkiä.

Yksi yllättävimmistä hetkistä kuvauksissa oli se kun vaskoolista löytyi oikeasti pari pientä kultahippua― Minttu Heimovirta

- Musavideon suunnittelutyössä oli mukana useita puoli seiskalaisia, joista monella on lähes ammattimaista musiikkitaustaa. Itse kuvaukset toteutettiin syyskuussa Tankavaaran kultakylässä, Sirkiä jatkaa.

Puoli seitsemän -ohjelman tuottaja Pekka Toikka kertoo olevansa ylpeä musavideosta.

- Suhtauduin aluksi hieman skeptisesti hankkeen mahtipontisuuteen, mutta lopputulos löi minut ällikällä. Musavideosta tuli oikeasti hyvä. Jälleen kerran voin todeta olevani ylpeä Puoli seiskan tekijätiimistä, Toikka kertoo.

Kultahippuja

Artisti itse odottaa malttamattomana musavideon ensi-iltaa.

- Musavideon tekoprosessi oli hieno kokemus, etenkin kun en ole koskaan aiemmin ollut vastaavassa mukana. Silti yksi yllättävimmistä hetkistä kuvauksissa oli se kun vaskoolista löytyi oikeasti pari pientä kultahippua, Heimovirta lopettaa.

Kuvassa Minttu Heimovirta.
Kuvassa Minttu Heimovirta. Kuva: Yle / Niina Mattus kultaa
Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän