Hyppää pääsisältöön

Robin on julkaissut viisi levyä neljässä vuodessa: Tiivis tahti on perusteltua

Popparin uusin Yhdessä-levy soi YleX:n Viikon albumina. Yhdessä kuvaa aikuistuvaa artistia juuri tällä hetkellä.

Robin // Kuva: YleX

17-vuotias Robinon ahkera musiikintekijä: viikko sitten julkaistu Yhdessä on popparin viides albumi. Debyyttialbumi Koodi  villitsi suomalaisnuoret vuonna 2012. Artistin mielestä kiivas levytystahti on perusteltua.

- Olen muuttunut todella paljon joka vuosi. Jos Yhdessä olisi toinen albumini, eroa Koodiin olisi vähän liikaa. Soundini on muuttunut jokaisella levyllä, ja olen pysynyt ajan tasalla omassa kehityksessäni, Robin sanoo Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainnon haastattelussa.

Poppari uskoo myös, että nopea tahti julkaista musiikkia kuuluu nykyään alan käytäntöihin. Jotkut artistit tiputtelevat useita sinkkuja jo ennen itse pitkäsoiton julkistamista. EsimerkiksiJVG:ltä kuultiin ennen uusimman 247365-levyn julkaisua neljä albumin biisiä.

- Levy on kokonaisuus, joka kokoaa sinkut yhteen ja tarjoaa vielä pari lisäbiisiä, Robin pohtii.

Robinin Yhdessä-albumista on uutisoitu useiden erilaisten fiittien vuoksi. Rock-asenne kaikuu levyn ensimmäisellä sinkulla Yö kuuluu meille, jolla kitaroivat Santa Cruzin muusikot. Herkkään tunnelmaan puolestaan pääsee Milloin nään sut uudestaan -biisissä, jolla fiittaa poppari Kasmir.

- Sain idean duettoalbumista, kun moni artisti oli pyytänyt mua fiittamaan omille levyilleen, kuten JVG 247365-albumille. Soittelimme sitten biisejämme eri artisteille ja voin sanoa, että 90 prosenttia heistä lähti mukaan, Robin kertoo.

Erilaisten tyylisuuntien kokeilemisesta huolimatta artisti ei osaa sanoa, mihin suuntaan hän haluaa kehittää musiikkiaan seuraavaksi.

- Yhdessä-levyllä on paljon kontrastia: sieltä löytyy hempeilyä, huolettomuutta ja rockia. Nyt toimme tällaisen aspektin ja seuraavalla kerran jonkun toisen, Robin sanoo.

Lue myös:

Jenni Vartiainen, Robin, Elastinen, Paula Vesala, Anna Puu ja Samu Haber laulavat kauniisti suojatien puolesta – katso pysäyttävä video

Robin keräsi uudelle albumilleen suuren joukon isoja staroja – kuuntele koko levy tästä

Robinista lasten oikeuksien lähettiläs – tulossa suurkonsertti hyvän asian puolesta

Näin lähelle Robinia et ole aiemmin tv:n välityksellä päässyt – katso intiimi Rauhassa-keikka