Hyppää pääsisältöön

Saltsjöbadenin suosikkiparit haasteiden edessä

Solsidan
Solsidan Kuva: Pär Bäckstrand Onnea onkimassa,mickan

Alex ja Anna, Fredde ja Mickan sekä tietysti Ove ja Anette ovat jälleen vauhdissa Solsidanin vauraassa esikaupungissa. Kahden vuoden tauon jälkeen Solsidan palaa ruutuun uusin jaksoin. Saltsjöbadenissa arki tarjoaa tuttuun tapaansa pieniä ja suuria yllätyksiä ja parisuhteet ovat erityisen kovalla koetuksella.

Mickan on kyllästynyt kotiäitiyteen ja päättää haluavansa työelämään. Hän on viettänyt satoja tunteja kylpylöissä ja tietää nyt mihin panostaa; hän aikoo perustaa kauneussalongin ystävänsä Lussanin kanssa.

Freddeä huolettaa ja hän yrittää ymmärtää, mihin Mickan pohjimmiltaan on kyllästynyt. Onko tämä heidän täydellisen elämänsä lopun alku? Pariskunta hakeutuu parisuhdeterapeutin vastaanotolle, mikä johtaa tapahtumien sarjaan. Freddellä vastoinkäymiset eivät ota loppuakseen.

Hankalat vanhemmat

Alex on oma tuttu itsensä. Hänen heikko itsetuntonsa ja pelko ristiriitoja kohtaan johdattavat hänet jatkuvasti epämukaviin tilanteisiin. Anna odottaa kotona vastauksia kysymksiinsä ja samalla pitäisi palkata oikea henkilö hammashoitajaksi vastaanotolle. Ja vielä: hän joutuu kasvotusten epämiellyttävän asiakkaan kanssa.

Parin taloudellinen tilanne ei ole kohentunut, mutta Annalla on uusi näyttelijäntyö kiikarissa. Muttä hän empii – millaisesta roolista on pohjimmiltaan kyse ja onko vaiva sen arvoinen jos käsikirjoitus ei tunnu toimivalta. Ongelmat vanhempien kanssa jatkuvat. Aikaisemmissa jaksoissa Alexin äiti on tuottanut Annalle harmaita hiuksia – nyt kuvaan astuvat Annan vanhemmat.

Ove ja Anette ilmestyvät aina vaan yllättäen ja pahaenteisesti kiperissä tilanteissa, milloin lastenkutsuille milloin taas ryhtymällä keräämään nimiä tarkoituksena säilyttää Solsidanin geeniperimän. Ove terrorisoi Freddeä tämän työmatkalla.

Jäähyväisten aika?

Yle oli paikalla kun Solsidanin uudet jaksot esiteltiin medialle Tukholmassa lokakuun alussa. Jututimme Annan roolia näyttelevää Mia Skäringeriä ja Henrik Dorsinia, joka näyttelee Ovea. Katso haastattelut tästä (ruotsiksi).

Ruotsalaismedioiden mukaan sarja päättyy viidenteen kauteen. Tuottaja Emma Nyberg sanoo kuitenkin, ettei mitään ole lopullisesti päätetty. Siiispä nauttikaa erityisen paljon alkavista jaksoista. Kaiken varalta.

Jaa päivän Solsidan meemi, solsidan.yle.fi.

Solsidan (T) (5. tuotantokausi / Ruotsi 2014)
Yle Fem sunnuntaisin klo 21.00, alkaen 18.10.2015 (uusinnat lauantaisin)
10 jaksoa
30 päivää Yle Areenassa

Osissa: Felix Herngren, Mia Skäringer Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin.
Tuotanto: Solsidan Produktion HB

 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.