Hyppää pääsisältöön

Vuoden raittiusteko 2015 -tunnustus Siskonpedin Viinapäivä-sketsille

Raittiuden ystävät kiittää Siskonpedin Viinapäivä-sketsiä päihteiden hankkimisen ja käytön kriittisestä mutta humoristisesta käsittelystä.

Raittiusteko-raadin mielestä sketsi käsittelee huumorin keinoin, mutta kriittisesti vanhempien alkoholin käyttöä ja hankintaa, samalla kun ollaan lasten kanssa ruokaostoksilla. Perinteisen valvojaroolin ja vaihto lasten kanssa ja näkökulman vaihtaminen makeisten ostamisesta alkoholin hankkimiseen, tuo asiaan ajankohtaisen ja ironisen otteen.

Sketsi esitettiin Siskonpedin toisen kauden avausjaksossa Yle TV2 -kanavalla 15.10.

Idea sketsiin tuli Siskonpedin käsikirjoitustiimiin kuuluvalta Joonas Nordmanilta ja se on noussut nopeasti nettihitiksi. Ylen Youtube-kanavalla katsontakertoja on jo yli 750 000 ja Areenassa lähes 62 000.

Vuoden raittiusteko 2015 -tunnustus jaetaan Raittiusviikolla 2.–8.11.2015.

Raittiuden Ystävät ry on Suomen vanhin valtakunnallinen kansalaisjärjestö. Se edistää terveitä ja raittiita elämäntapoja sekä toimii päihteiden käytön ja haittojen vähentämiseksi. Vuoden raittiusteko -tunnustus jaetaan henkilölle tai taholle, joka toiminnallaan edistää merkittävästi raittiutta ja terveitä elämäntapoja.

Siskonpeti torstaisin klo 21 Yle TV2-kanavalla. Kauden kolme ensimmäistä jaksoa katsottavissa Yle Areenassa.