Hyppää pääsisältöön

Erakossa: "Voin pää pystyssä sanoa, että me ollaan hyviä livenä"

Vielä vuosi sitten juuri kukaan ei tiennyt mitään Erakossa-nimisestä muusikosta. Nyt hän esiintyy Lost in Musicissa hyvällä soittoslotilla.

Erakossa // Kuva: Teemu Saarinen

Kulunut vuosi on tuonut Erakossa-nimen suomalaisten musadiggareiden huulille. Noin vuosi sitten Erakossa julkaisu Facebook-sivullaan Löysään hirteen -kappaleen, joka nousi muun muassa YleX:n soittoon.

- Sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat tykkäämään kappaleesta, kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Olemme edenneet suunnitelmallisesti ja tähdänneet tähän tapahtumaan, Erakossa kertoo Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainnolle ja Venla Kokkoselle Lost in Music -tapahtumassa.

Erakossa keikkaili keväällä ahkerasti, jotta saisi mahdollisimman hyvän soittoslotin Lost in Musiciin.

- Tervetuloa keikalle, me olemme hyviä. Voin pää pystyssä sanoa, että me ollaan hyviä livenä, Erakossa sanoo.

Erakossa julkaisee debyyttialbuminsa kahdessa osassa. Ensimmäinen puolisko saatiin ulos kesällä. Toinen julkaistaan, kunhan lupa-asiat saadaan kuntoon.

Erakossan mukaan nykyään ei välttämättä ole järkeä julkaista eheitä levykokonaisuuksia, jos levy tulee ulos vaikkapa puolentoista vuoden välein. Sinkkujen ja levyjen julkaisutahtia voisi olla hyvä jaksottaa, jotta artistin nimi ei unohdu. Suurin kysymys kuuluukin, että onko albumeita syytä julkaista enää lainkaan.

- Moni miettii, että julkaisisiko vain sinkkuja sinkkujen perään. Onhan se nähty jo nyt, että artistit heittävät seitsemän sinkkua kymmenen biisin levyltä.

Erakossalle tämä sopii. Artistin mukaan on tärkeää elää hetkessä ja julkaista siihen sopivaa musiikkia.

- Silloin ehtii myös antaa jokaiselle biisile vähän enemmän. Ehtii tehdä videoita ja spessujuttuja siihen liittyen, Erakossa sanoo.

Kuuntele Erakossan haastattelu alta.

Erakossa esiintyy Lost in Music -tapahtumassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 01.30.

Lue myös:

YleX kokosi Lost In Music -tärpit – nämä artistit on nähtävä

YleX Ensinäyttö: Niin kauheen kaukana on yhden miehen show

Erakossa: Kansa päättää, mikä musiikki saa huomiota