Hyppää pääsisältöön

11 parasta hetkeä Haloo Helsinki! -yhtyeen viimeiseltä keikalta ennen taukoa

Elli Haloo piti keikan aikana koskettavan puheen faneille. Itku ei ollut kaukana.

Haloo Helsinki! jäi tyylikkäästi tauolle. // Kuva: YleX / Katariina Salmi

Haloo Helsinki! piti lauantaina Hartwall Arenalla viimeisen keikkansa ennen vuoden mittaista taukoa. Ilmassa oli haikeutta, mutta ei surua: kaikki me tiedämme, että bändin saaga jatkuu.

Ei tarvinnut olla huolissaan. Me näemme heidät vielä.

Viimeinen keikka oli juuri niin iso spektaakkeli kuin Haloo Helsinki! oli luvannut. Alla 11 parasta hetkeä, jotka tapahtuivat maagisen illan aikana.

1. Bändi esitti 22 kappaletta

Reilut kaksi tuntia kestäneen konsertin aikana Haloo Helsinki! soitti kaikki uransa suurimmat hitit bändin ensimmäisen levyn Haloo Helsinki! -nimikkokappaleesta tuoreimman Kiitos ei ole kirosana -albumin biiseihin.

Kenties tyylikkäin show nähtiin konsertin puolivälissä kuullun Maailman toisella puolen -kappaleen kohdalla. Bändi aloitti kappaleen lavan etuosasta, josta nostolava vei yhtyeen yläilmoissa aina lavasteiden perukoille saakka.

Avaa Instagram postaus

2. Bändi esitti harvinaisen kappaleen vasta toista kertaa

Haloo Helsingin setin kuudentena kappaleena kuultiin Kiitos ei ole kirosana -albumin platinapainokselta löytyvä kappale Seitsemän miljardii. Ennen lauantaina yhtye oli esittänyt kappaleen livenä vain kerran. Biisi kuultiin livenä ensimmäistä kertaa perjantain Hartwall-keikalla.

Kappale poikkeaa Haloo Helsingin tuotannosta, sillä siinä Elli ja kitaristi Leo Hakanen jakavat lauluosuudet suunnilleen puoliksi. Leon ääni toimi ja potki vahvasti, joten kuullaanko bändiltä vuoden kuluttua lisää kappaleita, joissa Leo laulaa muutakin kuin taustoja?

3. Kitaraansa rakastava Jere

Jos hyvän kitaristin mittarina pidetään sitä, kuinka paljon kitaristi rakastaa soitintaan, Jere Marttilaa voisi luonnehtia maailman parhaaksi kitaristiksi. Tunnetila, johon Jere soittaessaan pääsee, on hämmästyttävä. Ilmeet, eleet, tiiviisti suljetut silmät, kitarariffin välissä hurjasti heiluva käsi...

Kaiken kruunasi Nainen jonka ympärille tuolit tuodaan -kappale, jonka aikana Jere kapusi lavasteiden päälle ja hakkasi kitaraansa lähes sotilaallisesti korkeassa polviasennossa.

Uskomatonta.

Jere Marttila // Kuva: YleX / Katariina Salmi

4. Mokoma-cover

Toisin kuin viikko sitten Elastisen areenakeikalla, Haloo Helsingin settiin ei mahtunut vierailijoita tai fiittaajia. Bändi päätti kuitenkin kunnioittaa Mokoma-yhtyettä, jonka laulaja Marko Annala on säveltänyt Haloo Helsingin Kuule minua -kappaleen. Haloo Helsinki esitti settinsä kymmenentenä kappaleena coverin Mokoman biisistä Kuu saa valtansa auringolta.

- Kiitos tästä äärimmäisen hienolle yhtyeelle nimeltä Mokoma, Elli huusi ennen kappaleen alkua.

5. Ellin koskettava kiitospuhe

Konsertin kaunein hetki koettiin sen puolivälissä. Yhtyeen jäsenet kokoontuivat lavan etureunaan. Ellillä oli kädessään valkoinen paperi täynnä tekstiä. Koko halli oli hiirenhiljaa. Elli aloitti kauniin kiitospuheensa. Kiitospuhe oli nimeltään Elämään tulleet ja siitä lähteneet.

- Sinä, joka turhaudut päivittäin elämäsi vaikeudesta, sinä olet täällä. Sinä, joka istuit yksin Hesarilla ja itkit, sinäkin olet täällä. (...) Sinä, joka halusit päättää elämäsi, mutta et sitä kuitenkaan tehnyt, kiitos että olet täällä.

"Sinä, joka istuit yksin Hesarilla ja itkit, sinäkin olet täällä."― Elli Haloo

Kiitospuhe päättyi sanoihin "Kiitos kaikki elämään tulleet ja siitä lähteneet. Me kaikki olemme täällä."

Puheen aikana Elli nieleskeli muutamaan otteeseen. Niin nieleskeli yleisökin, mitä kylmiltä väreiltään ehti.

6. Valomeri älypuhelimista

- Kaivakaa kaikki älypuhelimet taskustanne ja laittakaa salamavalo päälle, Elli huusi.

Bändin kädestä syövä yleisö totteli. Valomeri oli kuin Pohjoisnavan tähtitaivas.

Samanlainen valomerki nähtiin myös pyytämättä muun muassa Vapaus käteen jää -kappaleen aikana.

Kaunista. // Kuva: YleX / Katariina Salmi

7. Kauniit puheet toisilleen

Haloo Helsinki! huokuu hyvää ja positiivista yhteyshenkeä. Sisäisistä riidoista ei ole kuultu, ainakaan julkisuudessa. Keikan aikana bändin jäsenet kehuivat vuolaasti toisiaan. Kehumisen aloitti Elli.

- Jere on uskomaton kitaristi, joka vastaa osasta sävellyksistämme. Hän on hieno mies.

Seuraava Ellin kehuttava oli Leo.

- Myös Leo on uskomaton kitaristi ja porukan romantikko.

Myös rumpali Jukka Soldan sai Elliltä kauniita sanoja.

- Jukka on taitava rumpali ja meidän bändin taiteilija.

"Elli on ihana nainen, joka on Suomen ylivoimaisesti paras käskyttäjä."― Jere Marttila

Miesten kehujen jälkeen oli Ellin kehumisen aika. Kehut antoi Jere.

- Elli on ihana nainen, joka on Suomen ylivoimaisesti paras käskyttäjä.

8. Isot efektit

Kenellä tulee mieleen pamautella ilotulitteita Areenakeikalla?

Haloo Helsingillä tulee.

Jo toisen kappaleen, Kiitos ei ole kirosanan, aikana nähtiin illan ensimmäinen tulishow, joka lämmittää mukavasti eturivissä laulavia faneja. Ensimmäinen kipinäsuihku roihusi Huuda -kappaleen aikana hieman ennen keikan puoliväliä.

Keikan loppupäässä esitetyn Beibi-biisin aikana nähtiin ilotulitteita. Ilotulitteita jäähallissa! YleX:n haastattelussa bändi sanoi, että oli joutunut karsimaan osan efektesitään pois turvallisuussyiden vuoksi. Mitä he olivat suunnitelleet?

Beibin aikana kipinäsuihku ei rajoittunut pelkästään lavalle. Areenan katossa olevista rakennelmista suihkusi kipinöitä koko hallin mitalta. Yhtäkkiä oli valoisaa kuin aurinkoisena iltapäivänä.

Kipinäsuihku kulki koko hallin ympäri. // Kuva: YleX / Katariina Salmi

9. Neljä eri vaatekokonaisuutta

Haloo Helsinki! näytti tyylitajunsa esiintymällä keikan aikana peräti neljissä eri vaatteissa. Keikka alkoi Ellin osalta kultaisessa kimaltelevassa mekossa. Jerellä ja Leolla oli harmaan puvun alla kultaiset paidat.

Ensimmäisen lyhyen tauon aikana bändin jätkät vaihtoivat mustaan pukuun. Elli oli vetänyt ylleen mustan polvipituisen mekon, jossa oli valkoinen etumus.

Toisen lyhyen tauon jälkeen bändi tuli lavalle punamustaan ruutukuosiin pukeutuneena. Keikka päätyi kokovalkoisissa asuissa.

10. Hämmentävä mustavalkoelokuva

Ennen ensimmäistä kappaletta lavan takana olevalle näytölle ilmeistyi mustavalkoinen, savuava maalaismaisema. Kahden rakennuksen välinen kuja oli osittain tulessa. Kujan päässä seisoi ihminen. Se ihminen oli rumpali Jukka Soldan.

Ensimmäisen lyhyen tauon aikana mustavalkofilmi jatkui. Nyt oltiin ladossa, jossa kitaristi-Jere käveli. Jerellä oli kädessään kompassi. Hän näki pihalla pianon ja alkaa soittaa. Kun Jere nousi pianon luota pois, soitto jatkui. Video pimeni. Lavalla oleva Jere soitti pianoa. Kevyempi kantaa -kappale alkoi.

Toisen tauon aikana mustavalkofilmi pyörähti taas käyntiin. Tällä kertaa kuvassa oli ulkona nojatuolissa istuva Leo. Kyyhky lensi hänen kädelleen. Leo nousi tuolista, ja alkoi hakata kitaralla edessään olevaa kuvaputkitelevisiorykelmää. Korkeimmalla olleet rikki menneet televisiot Leo työnsi kasan takana olevan kaiteen yli rotkoon.

Sitä emme tiedä, eikä sillä ole niin väliä.

Keikan loppuhetkillä mustavalkovideolla nähtiin talon katolla oleva Elli. Elli katsoi kiikarilla horisonttiin. Kolme miestä – Jukka, Jere ja Leo, kävelivät rakennusta kohti. Elli käveli siilomaista putkea pitkin ja päätyi alas rakennuksen eteen, johon Jukka, Jere ja Leo olivat saapuneet. Elli heitti kyyhkysen ilmaan. Kyyhkynen lensi pois.

Kertoiko elokuva jostain vai onko se vain taidetta. Sitä emme tiedä, eikä sillä ole niin väliä.

11. Keikan lopetus illuusioon

Haloo Helsinki! esitti encorena kaksi kappaletta, Köpis 2012 ja Maailma on tehty meitä varten. Jälkimmäisen kappaleen loppuhetkillä bändi kokoontui ylös lavasteiden takaosaan juuri siihen kohtaan, johon Maailman toisella puolen -kappaleen aikana bändiä kuskannut nostolava oli heidät jättänyt. Nyt nostolavan ympärille nousi valkoiset verhot. Nelikon varjot näkyivät verhon läpi.

Kun kappale oli ohi, verho avattiin. Halli hiljeni. Nostolavalla ei ollut ketään.

Bändi oli poistunut. Tauko alkoi.

Katso keikkakuvat alta.

Muokattu 18.10. klo 13:06 Ellin kiitospuheen nimi.

Lue myös:

Elli Haloon koskettava puhe faneille: "Sinä, joka menetit rakkaasi liian aikaisin" – lue koko kaunis teksti

Areenakeikat jännittävät Haloo Helsingin Elliä: Pakko jotenkin meditoida

Kuusi asiaa, joista Haloo Helsinki! -yhtyettä ei muisteta – vaikka pitäisi

Haloo Helsinki! on Suomen radioystävällisin bändi

Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi
Haloo Helsinki! // Kuva: YleX / Katariina Salmi