Hyppää pääsisältöön

Kiitos, että olet siinä!

Pienlapsiperheessä vanhempien kahdenkeskinen aika on sitkeän järjestelyn takana. Ulvilalaiset kolmen pienen pojan vanhemmat Marko ja Susanna Hietikko olivat viettäneet laatuaikaa kahdestaan viimeksi vuosi aikaisemmin, kunnes Susanna päätti tehdä tilanteelle jotain. Apuun hän kutsui Heikki Soinin ja Marja Hintikka Liven kuvausryhmän.

- Omat vanhempani ja isovanhempani ovat kuolleet ja Markon vanhemmat ovat vielä työelämässä. Elämme käytännössä ilman tukiverkkoja, kertoo vilkkaiden kolmevuotiaiden kaksospoikien äiti Susanna.

Kaksospojat
Kaksospojat Kuva: Yle/Sakke Kantosalo marja hintikka live

Nuorin Susannan ja Markon pojista on vasta reilun vuoden ikäinen, Marko opiskelee päivät media-alaa ja Susanna hoitaa lapsia kotona.

- Arki poikien kanssa on rikasta, mutta raskasta. Kun yksikin tästä jengistä sairastuu, se romahduttaa koko perheen. Huumorilla on meidän perheessä tärkeä rooli - sen avulla on selvitty paljosta, kertoo Susanna.

Marko
Marko Kuva: Yle/Mikko Kilpinen marja hintikka live

Puoliso on kantava voima

Tukiverkoston puuttuessa puolison rooli kasvaa ja korostuu entisestään. Susannalle Marko on se tärkein tukipilari ja hän haluaa miehensä myös tietävän sen:

- Marko tekee pitkää päivää, mutta jaksaa siitä huolimatta olla aina avulias ja antaa perheelleen 110%. Hänelle ei ole mikään ongelma tulla suoraan koulusta vaippojen vaihtoon tai ruoan laittoon. Hän on perheemme kantava voima, Susanna kertoo.

lapsenvahti
lapsenvahti Kuva: Yle/Sakke Kantosalo marja hintikka live

Susannalla ja pojilla on ollut Markoon positiivinen vaikutus. Nuorempana Markolla oli välillä vauhtia vähän liikaakin.

- Kun kaksoispojat syntyivät, minussa tapahtui jotain. Olen oppinut rauhoittumaan ja olemaan enemmän läsnä. Kaikki mitä nykyään teen tai päätän, teen perhe edellä, toteaa Marko.

Treffeille ruokakauppaan?

Niin Susannalle kuin Markollekin on tärkeää kaiken häslingin keskellä osoittaa toiselle, kuinka paljon toinen merkitsee. Tarkkaan he eivät kuitenkaan muista, mitä edellisellä treffi-illallaan tekivät. Siitä kun on tosiaan niin kauan.

treffit
treffit marja hintikka live

- Ehkä me käytiin kaupassa? Ravintoloissa me ei olla koskaan oikein päästy käymään, muistelee Marko.

Susanna on pitkään halunnut järjestää Markolle yllätyksen, mutta suunnitelmat ovat aina kaatuneet lapsenvahtiongelmaan. Kolmen vilkkaan pojan saaminen samaan hoitopaikkaan on haasteellista.

- Mä odotan siltä yhteiseltä ajalta sitä, että mä voin sanoa Markolle: "Kiitos, että olet siinä!" En halua, että puolison tuki on minulle koskaan itsestäänselvyys, vaan haluan kiittää siitä joka päivä. Koska tää on se mun rakkauteni, nää kaikki neljä miestä!

MHL yllättää

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka Live: Twitterissä puhuttua.
Marja Hintikka Live: Twitterissä puhuttua. Kuva: Hans Weckman, Yle tilastot
Marja Hintikka Live, seksikoulu, halaus
Marja Hintikka Live, seksikoulu, halaus seksikoulu
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.