Hyppää pääsisältöön

Kolmen kaupungin ja kolmen räppärin pyhä kolmiyoisuus.

Kolmiyo on yhtäkuin Haamu, Matti Tamonen ja MNSTRMKK (=Monsteri Makke).

Kolmiyo: Pyykkipäivä // Kuva: Roihis Musica

Musiikilla on yhdistävä voima. Siitä saadaan tällä viikolla konkreettinen näyttö, sillä Uuden musiikin iltavuoron Viikon tehona kättä lyövät yhteen Kajaani, Joensuu ja Turku. Kajaanista tulee Matti Tamonen, Joensuusta Haamu ja Turusta tuottajamies MNSTRMKK eli Monsteri Makke. Yhdessä he muodostavat Kolmiyo-nimisen uuden kokoonpanon.

Haamu on ehtinyt julkaisemaan useamman albumin joista viimeisin (Puhallus) ilmestyi alkuvuodesta. Tuolta albumilta Uuden musiikin vuoroissa soi Rushdie-kappale. Ehkä Suomen katu-uskottavimman räpnimen omaava Matti Tamonen on soinut YleX:ssä omakustaneena ja MNSTRMKK on ehtinyt tuottamaan usealle Suomi-räppärille materiaalia. Koko kolmikko on myös mukana pari viikkoa sitten YleX:n Viikon albumina soineen Olli PA:n Oman pihan porukasta-albumilla.

Loppuvuodesta ilmestyy ASA:n Roihis Musican kautta esikois EP, jonka ensimmäinen maistiainen on äärimmäisen leppoisa Pyykkipäivä. Joskus se elämä lyö avokämmennellä kasvoille ja heittää paidalle likaa, mutta niistä elämän kuraläikistä päästään eroon pitämällä pyykkipäivä.