Hyppää pääsisältöön

Raappana toi Jamaikan Suomeen - kuuntele koko levy tästä

YleX:n Viikon albumina tutkaillaan lahtelaisen Raappanan uutta Ennen aamunkoittoo albumia.

Raappana Ennen aamunkoittoo

Mitä!?! Suomen eturivin reggaemiehen Raappananuran neljäs albumi Ennen aamunkoittoo.

Miksi!?! Kun Raappana astui estradille 2000-luvun puolessa välissä, oli monen ensimmäinen ajatus, että mikä on tämä jamaikalaisittain suomea lausuva mies. Miehen lauluääni ei ole enää pitkään aiheuttanut hämmennystä vaan nykyään hänen laulusoundinsa on persoonallisuudessan yksi Suomen mielenkiintoisimmista.

Uudella Ennen aamunkoittoo -albumilla jamaikalaisuus on läsnä vielä enemmän kuin aiemmin. Autenttiisuutta on saatu sillä, että Raappana vietti aikaansa Jamaikalla, äänittäen kappaleita oikeassa ympäristössä 2014 ja 2015 talvikuukausina. Äärimmäisen leppoista musiikkia syksyn keskelle.

Häh?!? Albumin musiikillisesta annista vastaavat kaksi jamaikalaista yhtyettä Raging Fyah ja Dubtonic Kru, joka voitti Best New Band in the World 2010-2011 palkinnon Global Battle of the Bands -kilpailussa.