Hyppää pääsisältöön

Ruuhkavuotisten seksitoiveet: enemmän, spontaanimpaa ja rennompaa

Marja Hintikka Live, seksi, jakso 2
Marja Hintikka Live, seksi, jakso 2 Kuva: Shutterstock jakso 2

Kysyimme Marja Hintikka Liven verkkosivulla, mitä muuttaisit, jos saisit muuttaa yhden asian seksielämässäsi. Kyselyn tulokset kertovat samaa faktaa vanhempien seksielämästä kuin viralliset tutkimuksetkin: seksiä on liian vähän eivätkä puolisoiden tarpeet kohtaa. Tästä huolimatta vastauksista on aistittavissa tiettyä toiveikkuutta: hanskoja ei olla valmiita laittamaan naulaan.

Tässä kootusti miesten ja naisten yleisimpiä toiveita. Sitaatit on poimittu kyselyyn tulleista vastauksista.

Naiset toivoivat. Kunpa...

 1. ...seksiä olisi enemmän.
 2. Seksiä saisi olla useammin. Ei nyt joka päiväkään, mutta enemmän kuin kahden kuukauden välein.

 3. ...haluaisin itse seksiä useammin.
 4. Haluaisin, että ylipäätään tekis seksiä mieli. Näin kolmen alle seiska vuotiaan lapsen äitinä ei vaan tee mieli enää niin kuin suhteen alkuaikoina.

 5. ...seksi olisi spontaanimpaa.
 6. Sen, että seksiä voisi harrastaa edes joskus spontaanisti, ilman lapsen päiväuniaikojen kyttäilyä tai kalentereiden selailua miettien, että koskahan olisi sellainen ilta, jolloin molemmat vanhemmat saattaisivat pysyä hereillä vielä klo 21.00 jälkeen.

 7. ...seksi olisi rennompaa.
 8. Osaisin olla rennompi ja seikkailuhaluisempi sekä totta kai olisi kiva jos aina saisi orgasmin.

 9. ...pystyisin itse keskittymään seksiin paremmin.
 10. Oman keskittymyskyvyn tahtoisin takaisin. Johonkin se katosi kolmen lapsen myötä, ja vaikka kuinka YRITÄN keskittyä seksiin...olivat lapset nukkumassa tai hoidossa tai..en vaan malta.. En osaa keskittyä niin että nauttisin.

Miehet toivoivat. Kunpa...

 1. ...seksiä olisi enemmän.
 2. Kerta viikkoon ei vaan riitä. Enemmän parempi joten viisinkertaistaisin seksin määrän.

 3. ...seksi olisi spontaanimpaa ja mielikuvituksellisempaa.
 4. Spontaania seksiä, edes joskus. Tuntuu että aina on kiire, ettei aikaa ole seksille. Aina.

 5. ...voisin tuntea olevani haluttu.
 6. Haluaisin tuntea olevani haluttavampi vaimoni silmissä.

 7. ...arjessa olisi enemmän hellyyttä.
 8. Meinasin sanoa vain "enemmän seksiä vaimon kanssa", mutta oikeastaan sitäkin enemmän kaipaan niitä pieniä intiimejä hetkiä, suukottelua ja kosketusta.

 9. ...molemmat uskaltaisivat puhua toiveistaan avoimemmin.
 10. Pitkässä suhteessa on vieläkin asioita joita haluaisi tai toivoisi, muttei uskalla pyytää. Tuntuu että vaimoni haluasi jotakin muttei hänkään uskalla pyytää. Olisinpa rohkeampi.Kyselyyn annettiin 232 vastausta.

Lisää ohjelmasta

Marja Hintikka Live: Twitterissä puhuttua.
Marja Hintikka Live: Twitterissä puhuttua. Kuva: Hans Weckman, Yle tilastot
Marja Hintikka Live, seksikoulu, halaus
Marja Hintikka Live, seksikoulu, halaus seksikoulu
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu
Kommentit

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.