Hyppää pääsisältöön

YleX:n Lost in Music -haastatteluissa nousevia suomalaismuusikoita: Erakossa, Katéa, Hisser...

Lost in Music -tapahtumassa esitellään maan kiinnostavimmat uudet musiikkitulokkaat joka vuosi.

Katéa edustaa Suomea tammikuussa Eurosonic-festivaalilla.

YleX:n Uuden musiikin aamu- ja iltavuoron Anne Lainto ja Venla Kokkonen vierailivat Tampereella järjestetyssä Lost in Music -tapahtumassa. Tapahtumassa esiintyi noin sata artistia tai yhtyettä, joilta odotetaan menestystä tulevina vuosina.

Anne ja Venla haastettelivat lukuisia suomalaisartisteja, joiden kappaleet ovat jo olleet YleX:n soitossa.

Erakossa

Erakossan ensimmäinen osa albumista julkaistiin viime kesänä. Toinen osa tulee ulos, kunhan sopimusasiat ovat kunnossa. Erakossa pohti Lost in Musicissa tapaamiensa artistien kanssa, onko albumin julkasemisessa tulevaisuudessa enää järkeä.

- Moni miettii, että julkaisisiko vain sinkkuja sinkkujen perään. Onhan se nähty jo nyt, että artistit heittävät seitsemän sinkkua kymmenen biisin levyltä.

Lue myös: Erakossa: "Voin pää pystyssä sanoa, että me ollaan hyviä livenä"

LCMDF

LCMDF toimii räppäri View'n fiittaajana Lace-kappaleella. LCDMF:n Emma Kemppainen vihjaa, että yhteistyö View'n kanssa saattaa jatkua: studioideoita on heitelty.

Bändi paljastaa, että he aikovat julkaista vielä tämän vuoden puolella uutta materiaalia. LCMDF ei kuitenkaan kerro, onko kyseessä albumi, EP vai sinkku.

- Musiikki, jota olemme työstäneet on tosi henkilökohtaista sanoituksiltaan. Vahvat sinkkunaiset voivat voimaantua meidän musiikistamme, Emma kertoo.

Lue myös: LCMDF:n Emma: Uudesta levystämme tulee tosi henkilökohtainen, vahvojen sinkkunaisten albumi

The Scenes

The Scenes -yhtyeen laulaja Konsta on huomannut, että esimerkiksi Englannissa bändin keikat täyttävät katsomot. Suomessakin keikoille tulee mukavasti katsojia, mutta eron Britanniaan huomaa.

- Suututtaa, kun emme ole Suomessa niin kuuluisia kuin ulkomailla.

Lue myös: The Scenes -yhtyeen Konsta: Suututtaa, kun emme ole Suomessa niin kuuluisia kuin ulkomailla

Cityman

Citymanin Alpo ja Toni tekevät musiikkia lukuisissa eri yhtyeissä, kuten Aavikossa, KXP:ssä ja Circlessä. Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä sijalle 10 päätynyt Cityman on kaksikolle kuitenkin se projekti, joka tuntuu omimmalta.

- Tässä teemme kaiken musan itse, emme vain säestä muiden tekemää musaa.

Hisser

Disco Ensamble -yhtyeestä tuttu Miikka Koivisto kävi kesän aikana keikkailemassa Euroopassa ensimmäistä kertaa Hisserinä. Hisser kertoo, että etenkin Espanjan klubi-illoissa tuvat olivat täynnä.

Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä Hisse sijoittui tänä vuonna sijalle viisi. Kauan musiikkiskenessä mukana ollut Hisser tiedostaa, että sijoitus ei tavallaan kerro mitään. Työnteon on jatkuttava.

- Kun miettii, että Tulevaisuuden tusina -valitsijat ovat kuitenkin ammattilaisia ja asiantuntijoita, niin ei tässä voi olla tulematta iloiseksi.

Katéa

Viime keväänä That Ain't Love -sinkullaan hurmannutKatéa aikoo saada toisen singlen ulos vielä tämän vuoden puolella. Sinkkujulkaisun jälkeen Katéalle avautuu hieno mahdollisuus: tammikuussa hän edustaa Suomea Eurosonic-festivaaleilla Hollannin Groeningenissä. Vuosi sitten Suomen edustajaksi valittiin Softengine.

Kun Ka´tea sai kuulla, että hän pääsee Eurosoniciin, hän oli hotellihuoneessa kirjoittamassa lyriikoita. Kirjoitus vaihtui riemunkiljahduksiin.

- Manageri kyseli, et mitä mä oikein huudan

Venior

Veniorin Sugar Rush -kappale soi Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkosen viikon tehona syyskuun loppupuolella. Lost in Musicissa Venior kertoo, että syys-lokakuun aikana artistin elämässä on tapahtunut paljon. Hän muun muassa esiintyi Reperbahn-festivalilla Saksassa ja muutti Tukholmasta Lontooseen. Muuton syinä olivat uusien asioiden näkeminen sekä Lontoon musiikkipiirit.

- Käyn kyllä jatkossakin tiiviisti Tukholmassa esiintymässä.

Ronya

Ronya on aiheissa seurata Veniorin jalanjälkiä ja muuttaa ulkomaille musiikin perässä. Toistaiseksi kaikki on vasta ajatuksen tasolla, mutta Ronyan mukaan ajatus ulkomaille muuttamisesta tuntuu luonnolliselta.

- Menen sinne, mihin musiikki vie. Katsotaan sitten, kuinka pitkälle pääsen.

Lue myös:

Tulevaisuuden tusina 2016 – ovatko tässä seuraavan vuoden musiikkimenestyjät?

Suomalaiset kuuntelevat oman kylän musiikkia – katso mikä on kotipaikkakuntasi Spotify-suosikki