Hyppää pääsisältöön

YleX:n Viikon albumi -tähti Raappana koki rasismia Jamaikalla – mutta myös suurta ystävällisyyttä

Raappana uskoo, että seuraavaa levyä hän työstää taas Suomessa.

Raappana // Kuva: Teemu Saarinen/YleX

YleX:n Viikon albumina soi Raappanan Ennen aamunkoittoo, jota on tehty reggaen pääkaupungissa Jamaikan Kingstonissa. Vaikka olosuhteet reggaelevyn tekoon olivat Jamaikalla otolliset, Raappana kertoo, että myös ikäviä kohtaamisia tapahtui.

Välillä mies kohtasi rasismiakin.

- Jonkin verran tuli vihaista äijää huutamaan, että mitä te noita valkoisia kuskaatte täällä. Jossain koki kyllä, ettei ole ihan täysin tervetullut. Mutta ei mitään väkivaltahommaa tai huutelua, Raappana sanoo Uuden musiikin aamuvuoron Anne Lainnon haastattelussa.

Rasistinen huutelu ei kuitenkaan ollut koko kuva Jamaikalla, reggaetähti muistuttaa.

- Vastapainoksi sitten taas oli tosi isoa ystävällisyyttä heti perään.

Raappana muistuttaa myös, että Jamaikallakaan ei ole yleisesti hyväksyttyä, että ihmiset huutelevat rasistisesti.

Muuten Jamaika oli Raappanan mieleen, sillä musiikki on läsnä pääkaupungissa Kingstonissa joka paikassa. Kun mies seuraavan kerran ryhtyy työstämään albumia, hän ei kuitenkaan usko lähtevänsä Karibialle asti.

- Varmaan seuraava homma tehdään Suomessa. Jamaikalle sitten ehkä taas joskus.

Lue myös:

Raappana toi Jamaikan Suomeen - kuuntele koko levy tästä