Hyppää pääsisältöön

Etsitkö elämällesi tarkoitusta?

Katri Manninen Annin kuvauksissa
Katri Manninen Annin kuvauksissa parvi

Tunnetko olevasi tuuliajolla? Koetko olevasi odotustilassa -- vaikka et edes tiedä mitä odotat? Tuntuuko elämä välillä tyhjältä tai turhalta?

Tehdessämme Nyt tai ei koskaan -sarjan seitsemättä osaa Annista, joka miettii voiko hän lähteä ulkomaille pienten lastensa kanssa, törmäsimme yllättäen yhteen suurimmista kysymyksistä, jonka me ihmiset voimme esittää itsellemme:

Mikä on minun elämäni tarkoitus?

Parven pohtiessa loppuratkaisua mielessäni pyöri Joseph Campbellin sitaatti:

"Ihmiset sanovat että me kaikki etsimme elämän tarkoitusta. En usko että se on se, mitä oikeasti etsimme. Minä ajattelen että haemme kokemusta elossa olemisesta"

"Minä ajattelen että haemme kokemusta elossa olemisesta"

Viime vuosituhannen lopulla tunsin olevani hukassa omassa elämässäni. Opiskelin alaa jossa olin aidosti huono ja elin parisuhteessa jossa minun odotettiin olevan hillitympi, hallitumpi ja vaatimattomampi kuin mitä luonnostani olen. Tunsin että sisälläni oli tyhjä aukko, jota yritin täyttää ruoalla, shoppaamalla ja hetkittäin myös viinalla.

En tiennyt silloin vielä, että tyhjä tila minussa odotti vain sitä, että antaisin sen täyttyä luovalla energialla.

Oman kuolevaisuuden kohtaaminen thaimaalaisessa ryteikössä sai minut tajuamaan, etten voisi enää jatkaa samaan malliin.

Suomeen palattuani mietin, mitä tehdessä tunnen olevani eniten elossa. Vastaus oli niin selvä, että ihmettelin etten ollut tajunnut sitä ennen.

Mitä tehdessä tunnen olevani eniten elossa

Minulle kirjoittaminen oli se asia, jota tehdessä kadotin ajantajuni ja tunsin olevani elossa. Olin kirjoittanut siinä vaiheessa pari nuortenromaania ja tiesin, että joku olisi valmis maksamaan minulle kirjoituksistani.

Hain taideteolliseen korkeakouluun opiskelemaan käsikirjoitusta ja pääsin sisään. Sain ensimmäisen käsikirjoittajapestin juuri alkaneessa uudessa päivittäissarjassa Salatuissa Elämissä. Ensimmäistä kertaa aikuisiällä tunsin olevani täysin elossa.

Vielä nykyäänkin tarinoiden ja tekstin kanssa työskenteleminen tuottaa minulle yhä suurimman tyydytyksen. Olen iloinen siitä että elämä pakotti minut pysähtymään ja miettimään, mikä saa minut tuntemaan että olen elossa.

Ohjelmassamme parvi pani Anni kohtaamaan oman tyhjyytensä ja miettimään, miten hän sen täyttäisi.

Annille kävi kuin mietelauseen toukalle: "Juuri kun toukka luuli kuolevansa, siitä tuli perhonen."

Annin jakso tiistaina 20.10 kello 19.00 Yle TV1:llä

Yllättikö parven ratkaisu sinut?

Annin paljastukset yllättivät parven mutta yllätyitkö sinä parven loppuratkaisusta?

Ei, näin alusta alkaen mikä Annin ongelma on.
76% (38 ääntä)
Kyllä, luulin ongelman olevan jotain muuta.
24% (12 ääntä)
Ääniä yhteensä: 50
 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.