Hyppää pääsisältöön

Havukka-ahon ajattelija – Konsta Pylkkänen ratkoo maailman pieniä ja suuria arvoituksia

Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1
Kai Lehtisen näyttelemä Konsta Pylkkänen on haaveilija, joka ratkoo pieniä ja suuria arvoituksia. Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1 kotikatsomo: havukka-ahon ajattelija

TV1 perjantaina 19.4.2019 klo 13.15 - 15.00, Areenassa

Konsta Pylkkänen (Kai Lehtinen) on luonteeltaan loputtoman utelias haaveilija. Hän saattaa yllättäen syventyä ratkomaan maailman pieniä ja suuria arvoituksia aina mittarimadon toimenkuvasta avaruuden mittasuhteisiin.

Kari Väänäsen ohjaama elokuva Havukka-ahon ajattelija (7) perustuu kirjailija Veikko Huovisen samannimiseen klassikkoromaaniin.

Omaperäisten ajatelmiensa takia Pylkkäsellä on melkoinen maine kainuulaiskylässä, johon modernin maailman vouhotukset tekevät vasta hiljalleen tuloaan.

Havukan Pikku-Nikke (Konsta Pöyliö) ihailee suunnattomasti Pylkkästä, jonka paras kaveri on Mooses Pessi (Ilkka Heiskanen).

Pylkkänen tekee historiaa

Kun Pylkkänen saa pestin maisteri Ojaston (Hannu-Pekka Björkman) ja maisteri Kronbergin (Tommi Korpela) apumiehenä, pääsee hän seuraamaan ihailemiaan luonnon tutkijoita.

Yllättävien sattumusten kautta Pylkkänen itse päätyy tieteellisen läpimurron avaintekijäksi. Kepposiin mieltynyt Pylkkänen ei päästä uusia ystäviään helpolla.

Elokuva on kuvattu Kainuun maisemissa Puolangalla ja Kuhmossa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kari Väänänen. Tuotanto: MRP Matila & Röhr Productions Oy, Suomi, 2009. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.