Hyppää pääsisältöön

Havukka-ahon ajattelija – Konsta Pylkkänen ratkoo maailman pieniä ja suuria arvoituksia

Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1
Kai Lehtisen näyttelemä Konsta Pylkkänen on haaveilija, joka ratkoo pieniä ja suuria arvoituksia. Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelija, yle tv1 kotikatsomo: havukka-ahon ajattelija

TV1 perjantaina 19.4.2019 klo 13.15 - 15.00, Areenassa

Konsta Pylkkänen (Kai Lehtinen) on luonteeltaan loputtoman utelias haaveilija. Hän saattaa yllättäen syventyä ratkomaan maailman pieniä ja suuria arvoituksia aina mittarimadon toimenkuvasta avaruuden mittasuhteisiin.

Kari Väänäsen ohjaama elokuva Havukka-ahon ajattelija (7) perustuu kirjailija Veikko Huovisen samannimiseen klassikkoromaaniin.

Omaperäisten ajatelmiensa takia Pylkkäsellä on melkoinen maine kainuulaiskylässä, johon modernin maailman vouhotukset tekevät vasta hiljalleen tuloaan.

Havukan Pikku-Nikke (Konsta Pöyliö) ihailee suunnattomasti Pylkkästä, jonka paras kaveri on Mooses Pessi (Ilkka Heiskanen).

Pylkkänen tekee historiaa

Kun Pylkkänen saa pestin maisteri Ojaston (Hannu-Pekka Björkman) ja maisteri Kronbergin (Tommi Korpela) apumiehenä, pääsee hän seuraamaan ihailemiaan luonnon tutkijoita.

Yllättävien sattumusten kautta Pylkkänen itse päätyy tieteellisen läpimurron avaintekijäksi. Kepposiin mieltynyt Pylkkänen ei päästä uusia ystäviään helpolla.

Elokuva on kuvattu Kainuun maisemissa Puolangalla ja Kuhmossa.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kari Väänänen. Tuotanto: MRP Matila & Röhr Productions Oy, Suomi, 2009. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2015.

Kommentit