Hyppää pääsisältöön

Pastellihiukset, urheiluvaatteet, one piece ja ananastukka – näihin nykytrendeihin pukeudutaan Halloweenina 2040

Listasimme seitsemän 2010-luvun trendiä, joihin lapsesi naamioituvat vuosikymmenien päästä.

Näiden Halloween-pukujen sijaan tulevaisuudessa pukeudutaan ehkä sporttivermeisiin ja Snapchat-asuihin. // Kuva: EPA / Jim Lo Scalzo

Harvassa ovat Halloween-naamiaiset, joissa kukaan ei ole pukeutunut 1980-luvun jumppaohjaajaksi tai 1970-luvun hipiksi. Menneiden vuosikymmenien muoti-ilmiöt näkyvät edelleen Halloweenin asukuvastossa.

Mutta mitkä muoti-ilmiöt tullaan muistamaan 2010-luvulta? YleX selvitti, mitkä aikamme trendit vastaavat tulevaisuudessa 1980-luvun jumppatrikoita ja olkatoppauksia. Apuun hälytettiin muodista ja designista Visual Diary -blogiin kirjoittava Saara Helkala sekä muotijulkaisu Flounce.fi:n päätoimittaja Elina Hyvölä.

1. Hyvästi permanentti: Pastellinväriset hiukset

Skip Instagram post

Siinä missä 1980-luvulle ominainen hiustyyli oli permanentti, 2010-luvulle se on pastellin väriset hiukset.

- Veikkaisin, että vuosikymmenien päästä hyvä naamiaisasu olisi merenneito-look: pinkit tai violetit hiukset, vaaleanpunainen karvatakki ja kiiltävät trikoot, bloggari Saara Helkala toteaa.

2. Inspiraatiota parturiin: Ananastukat ja nutturat

Pastellien lisäksi 2010-luku on ollut sivuilta ajellun, keskeltä rehottavan “ananastukan” ja nutturoiden (“man bun”) aikaa. Nuttura sopii hyvin tyyliin, jota Helkala kuvailee hipsteri-lookiksi:

- Tarvitaan parta, tatuoinnit, pyöreät rillit ja ironinen t-paita, bloggari sanoo.

Räppäri Mikael Gabriel ja muusikko-näyttelijä Jared Leto näyttävät mallia.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Cuban art and me #cuba

A post shared by JARED LETO (@jaredleto) on

3. Vuosikymmenen someilmiö: Snapchat

Somesovellusten yleistyttyä ihmiset ovat inspiroituneet Halloweenina Facebookista, Twitteristä ja erityisesti viime aikoina suosiota niittäneestä Snapchatista. Sovelluksesta on synnyttänyt luovia naamiaisasuja jo nyt. Tulevaisuudessa someasu on juuri sopivasti retro.

- Snapchat-asut ovat varmasti tulevaisuudessa iso juttu. Nythän on ollut jo emoji-naamiaisasujakin, Helkala toteaa.

Skip Instagram post

4. Kuntosalilta muotiviikoille: Urheiluvaatteet

Tänä halloweenina naamiaisasuksi valitaan kiireessä jotain helppoa: esimerkiksi sukkahousut, säärystimet ja hiusdonitsi. Tulevaisuudessa simppeli 2010-luvusta inspiroitunut asu vaatii vain visiitin vaatekaapin urheiluvaatehyllylle.

Sporttitrendi suosii lenkkareita, verkkareita, urheilutoppeja ja lippiksiä.

- Hyvä 2010-luvun naamiaislook syntyisi, jos pukeutuisi päästä varpaisiin Adidakseen, Flouncen Elina Hyvölä toteaa.

5. 2010-luvun alun villitykset: College-haalarit ja avaruuskuosit

Vuosikymmenen alussa elettiin onnellista aikaa, jolloin oli täysin ok liikkua julkisella paikalla yksiosaisessa college-haalarissa. Norjalaisia One piece- haalareita vilisi niin muotiblogeissa kuin julkkisten päällä. Yhtiö valmisti myös malliston yhteistyössä One Directionin kanssa.

Nyt haalarit ovat jo menneen talven lumia, eikä niitä juuri katukuvassa näy. Mukava mutta oudohko college-asu varmisti kuitenkin paikkansa modernien tyyli-ilmiöiden joukossa.

Skip Instagram post

College-haalareista on myös juhlaan. Helkala muistelee tosi-tv -ohjelmissa vilahdellutta tyyliä:

- One piece -haalari ja täysi tällinki päällä: kiharretut hiukset, vahva meikki ja kiharat hiukset.

Samoihin aikoihin villitsivät myös galaksiprintit, joita vilisi erityisesti leggingseissä, mekoissa ja tennareissa. Avaruuskuosin pystyy toteuttamaan helposti itsekin kangasväreillä.

6. Sano “ei” yksityisautoilulle: Hoverboardit ja skeittilaudat

Skip Instagram post

View this post on Instagram

#Boostboard Buddies 👬 www.myboostboard.com.au

A post shared by My Boostboard (@myboostboard) on

2010-luvun naamiasasun täydentää ajalle ominainen menopeli. Sellainen on akulla varustettu hoverboard (jonka futuristinen prototyyppi esiteltiin 80-luvulla Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa) tai muovinen penny board -skeittilauta.

7. Ikonisimmat asut: Hämmentäviä mekkoja esiintymislavoilla

Varma vaihtoehto on myös kopioida ikoninen lavamuoti julkkikselta. 2010-luku on täynnä ikimuistoisia esiintymisasuja, jotka jäävät elämään.

- Kim Kardashianin lateksimekko ja kaikki Miley Cyrusin esiintymisasut toimisivat Halloweenina, Hyvölä sanoo. Yksi legendaarinen asu on kuitenkin yli muiden:

- Lady Gagan lihamekko vuodelta 2010, Hyvölä ja Helkala toteavat kumpikin.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Top 10 Iconic Fashion Moments in Celebrity and Pop Culture .............................................................................................. #6: Lady Gaga’s Meat Dress (2010) The sanity is not about to pick up with our next entry, as Lady Gaga does what Lady Gaga does best: she shocks just about everyone! The modern pop sensation rocked the 2010 MTV Video Music Awards by wearing a dress made of raw beef! Her third outfit of the night, this made her other pieces look plain! Understandably and inevitably, the controversy was huge - the main reason being that no one quite was sure of her reasoning: For feminism? For animal rights? Anti-fashion? Anti-vegan? We’ve been chewing over it ever since! _______________s.n_______________ #top10 #iconic #fashion #moments #celebrity #popculture #6 #ladygaga #meatdress #mtvvideomusicawards #2010 #animalrights #antifashion #antivegan #fashionblogger #sagharnikgohar #لیدی_گاگا #ام_تی_وی #فشن #آوانگارد

A post shared by Brand consulting & Management (@sagharnikgohar) on