Hyppää pääsisältöön

Räppäri Thelo Ekow kertoo tarinansa Viljakkalan kuningas -dokumentissa

"Se muodostuu normiks se, että huomenna ku sä meet kouluun, ni sä tiedät, että joku tappelu on tulossa." KulttuuriCocktailin dokumentissa Jesse Markin aka Thelo Ekow matkaa lapsuutensa Viljakkalaan ja kertoo, mitä on olla musta taiteilija Suomessa vuonna 2015.

Viljakkalan kuningas -dokumentti Yle Teemalla 24.10.2015
Viljakkalan kuningas on tarina siitä, millaista on olla musta taiteilija Suomessa 2015 Viljakkalan kuningas -dokumentti Yle Teemalla 24.10.2015 Kuva: Yle / Jenni Stammeier / Mikko Lehtola viljakkalan kuningas

"Koska sä oot musta, sä varmasti osaat räpätä." Tällä tavalla Jesse Markinista tuli MC Thelo Ekow. Ghanasta Viljakkalaan muuttanut Jesse Markin räppää kansainvälisellä tyylillä, jossa poliittisuus sekoittuu myytteihin ja omakohtaisiin kokemuksiin. The Megaphone State -bändi perustettiin Hervannassa, mutta se ammentaa syvältä mustan soulin ja funkin juurista. "Ilman musiikkia ja räppiä mua katottais mustana miehenä hyvin eri tavalla.""Tunnelmat on kireemmät ku koskaan. Valtakunta on jakautunut kahteen leiriin. Sä olet joko puolesta tai vastaan. Pelko ajaa ihmiset tähän." - Jesse Markin

Miehen kasvot mikrofonin edessä. Rap-demoa tekemässä.
Jesse Markin äänitysstudiolla uusien biisien levytyssessiossa Miehen kasvot mikrofonin edessä. Rap-demoa tekemässä. Kuva: Jenni Stammeier/ Yle. thelo ekow

Kuuntele Thelo Ekowin KulttuuriCocktailille valitsemat levyharvinaisuudet

Jesse Markin aka Thelo Ekow kaivoi levyhyllystään KulttuuriCocktailille soulin, funkin ja progen harvemmin kuullut klassikot. Tunnistatko The Megaphone Staten käyttämät samplet?

Viljakkalan kuningas