Hyppää pääsisältöön

Paidaton Peter Franzén ja 11 muuta suomielokuvan kliseetä – Antti Holman Nenäpäivä-sketsi pilkkaa suosikkinäyttelijöitäsi

Antti Holma tulkitsee 12 suomalaista huippunäyttelijää. Onko suosikkiparodiasi Peter Franzén, Tauno Palo vai joku muu?

Antti Holma tekee pikakatsauksen suomalaiseen leffahistoriaan Nenäpäiväsketsissä Suomalainen elokuva. Suosikkinäyttelijä tulkitsee sketsissä kollegoitaan aina Ansa Ikosesta Aku Hirviniemeen. Holma astuu yhteensä 12 näyttelijän saappaisiin.

- Idea sketsiin tuli Antilta. Hän on jo pitkään halunnut tehdä läpileikkauksen merkittävistä suomalaisnäyttelijöistä, sketsin ohjaaja Joonas Josefsson kertoo.

Josefssonin mukaan sketsissä liikutaan monella eri tasolla: toisia naurattavat juuri tietyt näyttelijäparodiat, toisia suomileffojen kliseet kuten epäselvä puhe ja tuskaisat ilmeet. Tekijätiimi tahtoi luoda kohtauksista mahdollisimman aitoja, ja siksi sketseille etsittiin tuttuja asetelmia puvustusta ja maskia myöten.

- Jokaisella kohtauksella on esikuva. Katsoja voi arvuutella, mistä elokuvasta kohtaukset ovat peräisin, Josefsson sanoo.

6. marraskuuta järjestettävässä Nenäpäivä-show’ssa on luvassa lisää sketsejä. Ohjelman tekoon osallistuu monia suosittuja näyttelijöitä ja koomikoita kuten Essi Hellén, Santeri Kinnunen, Iina ja Minka Kuustonen sekä Sami Hedberg.

- Nenäpäiväsketseissä on vain taivas rajana, sillä näyttelijät ovat itse niin innoissaan tempauksesta, Josefsson kertoo.

YleX järjestää Nenäpäivän kunniaksi Bailumaratonin, jonka aikana YleX:n Bailubussi kiertää ympäri Suomea hyvän asian puolesta. Osallistu Nenäpäivään lahjoittamalla täällä.

Lue lisää Bailumaratonista täältä!