Hyppää pääsisältöön

Pete Perkiö päätyi hevosen selkään äijätuntien avulla

Pete Perkiön ollessa 12-vuotias, hänen äitinsä aloitti ratsastuksen uudelleen. Utelias poika päätyi lännenratsastustunnin katsomoon. Pete innostui lajista heti ja ehdotti isälleen, että he voisivat aloittaa harrastuksen yhdessä. Isä suostui ehdotukseen, ja kaksikko aloitti tunnit.

Kotitallilla järjestettiin sopivasti torstai-iltaisin ”äijätunteja” joissa miehet saivat ratsastaa länkkää farkut päällä. Alkeiskurssin kävelyn ja talutuksen sijaan Pete pääsi heti maistamaan ratsastuksen parhaita puolia: ensimmäisellä tunnilla laukattiin. Fiilis on niin makea, että Pete oli koukussa.

Laji vei nuoren pojan mukanaan, ja nyt 22-vuotiaana lännenratsastus on Peten suurin intohimo. Tallissa seisoo oma kisahevonen Smart Spookster, jonka kanssa Pete oli tänä vuonna EM-kilpailuissa Suomea edustamassa. Uransa aikana Pete on ehtinyt jo voittaa Suomen mestaruuden ja osallistua EM-kisojen lisäksi MM-kisoihin. Ratsastustaan kriittisesti analysoiva Pete haaveilee kansainvälisestä menestyksestä.

Peten mielestä maailmassa ei ole parempaa kuin hyvin spinnaava hevonen. Omistautunut urheilija uskoo myös, että kuka tahansa jäisi lajiin koukkuun jos pääsisi kokeilemaan hyvän liukupysähdyksen tekevää hevosta. Oman motivaationsa Pete saa kilpailuista, joissa hienointa on tuntea hetkellisesti olevansa yhtä hevosen kanssa.

Katso Peten jakso Areenassa 25.10.!

Huom! Ystäväni hevonen suosittelee kypärää myös lännenratsastuksessa.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.