Hyppää pääsisältöön

Pete Perkiö päätyi hevosen selkään äijätuntien avulla

Pete Perkiön ollessa 12-vuotias, hänen äitinsä aloitti ratsastuksen uudelleen. Utelias poika päätyi lännenratsastustunnin katsomoon. Pete innostui lajista heti ja ehdotti isälleen, että he voisivat aloittaa harrastuksen yhdessä. Isä suostui ehdotukseen, ja kaksikko aloitti tunnit.

Kotitallilla järjestettiin sopivasti torstai-iltaisin ”äijätunteja” joissa miehet saivat ratsastaa länkkää farkut päällä. Alkeiskurssin kävelyn ja talutuksen sijaan Pete pääsi heti maistamaan ratsastuksen parhaita puolia: ensimmäisellä tunnilla laukattiin. Fiilis on niin makea, että Pete oli koukussa.

Laji vei nuoren pojan mukanaan, ja nyt 22-vuotiaana lännenratsastus on Peten suurin intohimo. Tallissa seisoo oma kisahevonen Smart Spookster, jonka kanssa Pete oli tänä vuonna EM-kilpailuissa Suomea edustamassa. Uransa aikana Pete on ehtinyt jo voittaa Suomen mestaruuden ja osallistua EM-kisojen lisäksi MM-kisoihin. Ratsastustaan kriittisesti analysoiva Pete haaveilee kansainvälisestä menestyksestä.

Peten mielestä maailmassa ei ole parempaa kuin hyvin spinnaava hevonen. Omistautunut urheilija uskoo myös, että kuka tahansa jäisi lajiin koukkuun jos pääsisi kokeilemaan hyvän liukupysähdyksen tekevää hevosta. Oman motivaationsa Pete saa kilpailuista, joissa hienointa on tuntea hetkellisesti olevansa yhtä hevosen kanssa.

Katso Peten jakso Areenassa 25.10.!

Huom! Ystäväni hevonen suosittelee kypärää myös lännenratsastuksessa.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.

 • Unelmien ratsastusleirillä tärkeintä on oma motivaatio

  Tärkeintä ratsastusleirille on pakata mukaan hyvä asenne.

  Aiotko tänä kesänä ratsastusleirille? Monen ratsastajan pitkä odotus päättyy, kun leirit starttaavat kesän koittaessa. Miten tehdä omasta leirikokemuksesta unelmien täyttymys? Kun hevoset hoidetaan ratsastusleirillä hyvin, niiden kanssa on mukavaa oppia uusia asioita. Samoin onnistunut leiri pitää sisällään hyvää ruokaa, kannustavat opettajat, tarpeeksi vapaa-aikaa sekä mukavia leirikavereita.

 • Ystäväni hevosen Instagram-vinkit

  Mitkä ovat Ystäväni hevosen suosikkitilit Instassa?

  Instagramin kautta voi helposti seurata muiden hevosihmisten elämää. Jos tallille pääsee vain kerran viikossa, hevosikävää voi lievittää monilla toinen toistaan ihanammilla kuvilla ja videoilla. Ystäväni hevonen listasi muutamia inspiroivia suosikkitilejä. Seuraatko jo näitä kaikkia? Instagramista saa paljon inspiraatiota ja motivaatiota omaan harrastukseen.