Hyppää pääsisältöön

Yle Kulttuurin suorat lähetykset Helsingin kirjamessuilta

Logokuva Helsingin kirjamessut 2015
Logokuva Helsingin kirjamessut 2015 Kuva: Yle kirjamessut 2015

Yle Kulttuuri välittää yhteensä 13 tuntia suoraa lähetystä Helsingin kirjamessuilta perjantaina 23.10. ja lauantaina 24.10. Luvassa on muun muassa presidentti Sauli Niinistön ja Jörn Donnerin kohtaaminen. Katso kirjamessuja suorana Yle Areenasta, Yle Teemalta ja osoitteesta yle.fi/kirjat. Tule myös seuraamaan Yle Kulttuurin lavan tapahtumia.

Tässä striimin ohjelmatiedot.

Ylen suoran striimin ohjelmistoa
Ylen suoran striimin ohjelmistoa Kuva: Yle kirjamessut 2015

Yle Kulttuuri tekee Helsingin kirjamessuilta kahden päivän ajan ohjelmaa suorana: Yle Areena, Yle Teema. ja yle.fi/kirjat. Ohjelma koostuu suorana striimatuista keskusteluista Aleksis Kivi ja Eino Leino -lavoilta, sekä JP Pulkkisen, Jaana Semerin, Tuula Viitaniemen ja Marjaana Mykkäsen tekemistä haastatteluista Yle Kulttuurin lavalta.

Tuula Viitaniemi
Tuula Viitaniemi Tuula Viitaniemi Kuva: Yle/ Sari Möttönen tuula viitaniemi
Toimittaja JP Pulkkinen
JP Pulkkinen Toimittaja JP Pulkkinen Kuva: Yle / Jyrki Valkama jp pulkkinen
Toimittaja Jaana Semeri
Jaana Semeri Toimittaja Jaana Semeri Kuva: Yle / Tuula Viitaneimi jaana semeri

Helsingin kirjamessujen teemamaana on Venäjä. Se näkyy myös messulähetyksessä, joka on osa Yle TeemanSananvapausviikonohjelmistoa. Perjantaina ohjelmassa nähdään muun muassa Rosa Liksom, Erkki Tuomioja, Sofi Oksanen ja Heidi Köngäs. Lauantaina Yle Teeman lähetys alkaa kello 12, jolloin presidentti Sauli Niinistö ja Jörn Donner kohtaavat. Lauantaina ohjelmassa nähdään myös Artemi Troitski, Jussi Niinistö, Paleface ja monta muuta.

Yle Areenasta näet enemmän.

Lähetys kirjamessuilta on Yle Areenassa pidempi kuin Yle Teemalla. Lähetysajat ovat:

Pe 23.10.
Yle Areena 11.30 - 18.00
Yle Teema 12.30 - 18.00

La 24.10.
Yle Areena 10.30 - 17.00
Yle Teema 12.00 - 16.00

Kirjailija Sofi Oksanen Norma -romaanin ilmestyttyä
Kirjailija Sofi Oksanen Norma -romaanin ilmestyttyä Kuva: Toni Härkönen kirjailija sofi oksanen
Katja Kettu
Katja Kettu Kuva: Erik Vierkens / Yle katja kettu
Sirpa Kähkönen
Sirpa Kähkönen Kuva: Otava / Tommi Tuomi yle forum

Myös radion Kirjakerho lähetetään messuilta suorana

Yle Radio 1:n Kirjakerho kokoontuu messuilla perjantaina 23.10. klo 17.20. Kolmen naisen Venäjä on otsikkona, kun kirjailijat Katja Kettu, Sirpa Kähkönen ja Sofi Oksanen kohtaavat Yle Kulttuurin lavalla. Suoran radio-ohjelman toimittavat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen.

Kuuntele Kirjakerho Yle Areenasta.

Tervetuloa Yle Kulttuurin lavalle

Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.
Ylen lavalla emännöi Minna Joenniemi Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Kuva: YLE/Jyrki Valkama minna joenniemi

Docventuresin kirjavinkit, toiverunoja Venäjältä, dokumentin ensi-ilta ja paljon muuta tarjoaa Yle Kulttuurin oma messulava. Voit seurata siellä suorien tv- ja radiolähetysten kirjailijakeskusteluja. Lavalla voi myös tavata kulttuuriohjelmien tekijöitä.

Tervetuloa kuulemaan Jukka Kuosmasen ja Markku Löytösen keskustelua suomalaisista tutkimusmatkailijoista, tapaamaan Kultakuumeen kolumnisteja, ottamaan kantaa #kulttuurinkärkihankkeeseen, toivomaan Tämän runon haluaisin kuulla –ohjelmassa venäläistä runoa, kokeilemaan SibKompassia. Lavalla selviää myös, mistä koostuu KulttuuriCocktail.

Yle Kulttuurin lava sijaitsee Eino Leino –lavan vieressä. Sen osoite on 7u29. Katso ohjelmatiedot lyhyesti.Lisää lavan ohjelmasta täältä.

Yle Helsingin kirjamessuilla lavan ohjelma
Yle Kulttuurin lavan ohjelmatiedot. Yle Helsingin kirjamessuilla lavan ohjelma Kuva: Yle kirjamessut 2015

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri