Hyppää pääsisältöön

Tv-laitteet ja palvelut, joilla voin käyttää Yle Areenaa

Kuva Yle Areenan etusivusta
Kuva Yle Areenan etusivusta areenakuva

Miten saan Yle Areenan näkymään tv:ssä? Mitkä ovat Yle Areenan big screen -ratkaisut?

Yle Areenaa voi käyttää monilla äly-tv-laitteilla joko suoraan laitteesta tai joidenkin lisälaitteiden ja -palveluiden avulla. Alla on lista ratkaisuista, joilla saat Yle Areenan näkymään suurelta ruudulta.

Äly-tv:t

Areena-sovelluksesta on julkaistu Ylen tekemät versiot Samsungin, Sonyn ja LG:n äly-tv-laitteille. Sovellukset toimivat vuoden 2013 jälkeen julkaistuissa televisiomalleissa. Sovellus löytyy kunkin tv:n sovelluskeskuksesta tai -kaupasta ja sen asentaminen on ilmaista.
Näiden lisäksi jotkut äly-tv-valmistajat ovat tehneet omia versioitaan Areena-sovelluksesta. Näissä sovelluksissa ei ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin Ylen omissa sovelluksissa, esimerkiksi kirjautuminen Yle Tunnuksen avulla ei ole näissä sovelluksissa mahdollista. Tv-valmistajien tekemiä Areena-sovelluksia on saatavilla Panasonicin, Philipsin, Finluxin, Luxorin, Procasterin, Toshiban ja Eletran laitteisiin. Näiden sovellusten tuesta vastaa kunkin laitteen valmistaja.

HbbTV-palvelu

Digitan maanpäällisessä tv-verkossa on käytettävissä pilottivaiheessa oleva HbbTV-palvelu, joka tarjoaa katsottavaksi osan Areenan tallennesisällöstä. Palvelua voi käyttää, mikäli laite käyttää Digitan antenniverkkoa ja laite tukee HbbTV:tä. Lisätietoa palvelusta ja sen käytöstä on saatavilla Digitan sivuilta. Palvelun tuesta vastaa Digita.

Pelikonsolit

Ylen tekemä Areena-sovellus on saatavissa Sonyn PlayStation3- ja PlayStation4 -pelikonsoleille. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi konsolilla toimivasta Sonyn sovelluskaupasta.

AndroidTV-laitteet

Joidenkin tv-valmistajien (esim. Sony, Philips) valikoimissa on Android-käyttöjärjestelmään perustuvia tv-laitteita. Näissä AndroidTV-laitteissa voidaan käyttää Yle Areenan Android-sovellusta, jonka voi asentaa GooglePlay-sovelluskaupasta. Sovellus toimii myös esimerkiksi Googlen ja Nvidian valmistamissa AndroidTV-lisälaitteissa.

Chromecast

Areenan iPad- ja Android-sovellukset ja tietokoneissa käytettävä Chrome-selain toimivat yhteen Googlen Chromecast-laitteen kanssa. Television HDMI-väylään kiinnitettävän laitteen avulla voit toistaa Areenan ohjelmia tv-ruudulla.

Sony Bravia -laitteiden Areena-palvelu

Joissakin Sony Bravia -laitteissa on ollut käytössä vanha versio Areena-palvelusta. Palvelun kautta on ollut mahdollisuus katsoa osaa Areenan koko tarjonnasta. Palvelu on loppunut 30.6.2016.

Elisa Viihteen Areena-palvelu

Elisa Viihde -palvelussa on nähtävissä osa Areenan sisällöstä.

AppleTV

Uusimmille eli neljännen sukupolven AppleTV-laitteille voit asentaa Areena-sovelluksen AppleTV-laitteiden sovelluskaupasta. Vanhemmilla AppleTV-laitteilla voit katsoa Areena-sisältöä iPad-laitteen ja AirPlay-toiminnallisuuden avulla.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.