Hyppää pääsisältöön

Tv-laitteet ja palvelut, joilla voin käyttää Yle Areenaa

En hand håller i en fjärrkontroll och riktar den mot tv:n.
En hand håller i en fjärrkontroll och riktar den mot tv:n. Kuva: Alamy / All Over Press Yle Areena,elokuvat,dokumenttielokuvat,televisioelokuvat,televisiosarjat,draamasarjat,TV-watcher,kaukosäädin

Miten saan Yle Areenan näkymään tv:ssä? Mitkä ovat Yle Areenan big screen -ratkaisut?

Yle Areenaa voi käyttää monilla äly-tv-laitteilla joko suoraan laitteesta tai joidenkin lisälaitteiden ja -palveluiden avulla. Alla on lista ratkaisuista, joilla saat Yle Areenan näkymään suurelta ruudulta.

Äly-tv:t

Areena-sovelluksesta on julkaistu Ylen tekemät versiot Samsungin, Sonyn ja LG:n äly-tv-laitteille. Sovellukset toimivat vuoden 2013 jälkeen julkaistuissa televisiomalleissa. Sovellus löytyy kunkin tv:n sovelluskeskuksesta tai -kaupasta ja sen asentaminen on ilmaista.
Näiden lisäksi jotkut äly-tv-valmistajat ovat tehneet omia versioitaan Areena-sovelluksesta. Näissä sovelluksissa ei ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin Ylen omissa sovelluksissa, esimerkiksi kirjautuminen Yle Tunnuksen avulla ei ole näissä sovelluksissa mahdollista. Tv-valmistajien tekemiä Areena-sovelluksia on saatavilla Panasonicin, Philipsin, Finluxin, Luxorin, Procasterin, Toshiban ja Eletran laitteisiin. Näiden sovellusten tuesta vastaa kunkin laitteen valmistaja.

HbbTV-palvelu

Digitan maanpäällisessä tv-verkossa on käytettävissä pilottivaiheessa oleva HbbTV-palvelu, joka tarjoaa katsottavaksi osan Areenan tallennesisällöstä sekä Lasten Areenan. Palvelua voi käyttää, mikäli laite käyttää Digitan antenniverkkoa tai Telian kaapeliverkkoa ja laite tukee HbbTV:tä. Lisätietoa palvelusta ja sen käytöstä on saatavilla Digitan sivuilta. Palvelun tuesta vastaa Digita.

Pelikonsolit

Ylen tekemä Areena-sovellus on saatavissa Sonyn PlayStation4 -pelikonsolille. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi konsolilla toimivasta Sonyn sovelluskaupasta.

AndroidTV-laitteet

Joidenkin tv-valmistajien (esim. Sony, Philips) valikoimissa on Android-käyttöjärjestelmään perustuvia tv-laitteita. Näissä AndroidTV-laitteissa voidaan käyttää Yle Areenan Android-sovellusta, jonka voi asentaa GooglePlay-sovelluskaupasta. Sovellus toimii myös esimerkiksi Googlen ja Nvidian valmistamissa AndroidTV-lisälaitteissa.

Chromecast

Areenan iPad- ja Android-sovellukset ja tietokoneissa käytettävä Chrome-selain toimivat yhteen Googlen Chromecast-laitteen kanssa. Television HDMI-väylään kiinnitettävän laitteen avulla voit toistaa Areenan ohjelmia tv-ruudulla.

Sony Bravia -laitteiden Areena-palvelu

Joissakin Sony Bravia -laitteissa on ollut käytössä vanha versio Areena-palvelusta. Palvelun kautta on ollut mahdollisuus katsoa osaa Areenan koko tarjonnasta. Palvelu on loppunut 30.6.2016.

Elisa Viihteen Areena-palvelu

Elisa Viihde -palvelussa on nähtävissä osa Areenan sisällöstä.

AppleTV

Uusimmille eli neljännen sukupolven AppleTV-laitteille voit asentaa Areena-sovelluksen AppleTV-laitteiden sovelluskaupasta. Vanhemmilla AppleTV-laitteilla voit katsoa Areena-sisältöä iPad-laitteen ja AirPlay-toiminnallisuuden avulla.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua