Hyppää pääsisältöön

Tv-laitteet ja palvelut, joilla voin käyttää Yle Areenaa

Kuva Yle Areenan etusivusta
Kuva Yle Areenan etusivusta areenakuva

Miten saan Yle Areenan näkymään tv:ssä? Mitkä ovat Yle Areenan big screen -ratkaisut?

Yle Areenaa voi käyttää monilla äly-tv-laitteilla joko suoraan laitteesta tai joidenkin lisälaitteiden ja -palveluiden avulla. Alla on lista ratkaisuista, joilla saat Yle Areenan näkymään suurelta ruudulta.

Äly-tv:t

Areena-sovelluksesta on julkaistu versiot Samsungin, Sonyn ja LG:n äly-tv-laitteille. Sovellukset toimivat vuoden 2013 jälkeen julkaistuissa televisiomalleissa. Sovellus löytyy kunkin tv:n sovelluskeskuksesta tai -kaupasta ja sen asentaminen on ilmaista. Lisäksi Panasonicin äly-tv-laitteissa toimii Panasonicin tekemä Areena-sovellus, joka on asennettavissa useimpiin vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistettuihin Panasonicin laitteisiin

Pelikonsolit

Areena-sovellus on saatavissa Sony PlayStation3- ja PlayStation4 -pelikonsoleille. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi konsolilla toimivasta sovelluskaupasta.

AndroidTV-laitteet

Joidenkin tv-valmistajien (Sony, Philips) televisiot perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Näissä AndroidTV-laitteissa voidaan käyttää Yle Areenan Android-sovellusta, jonka voi asentaa GooglePlay-sovelluskaupasta. Sovellus toimii myös esimerkiksi Googlen ja Nvidian valmistamissa AndroidTV-lisälaitteissa.

Chromecast

Areenan iPad- ja Android-sovellukset toimivat yhteen Googlen Chromecast-laitteen kanssa. Television HDMI-väylään kiinnitettävän laitteen avulla voit toistaa Areenan ohjelmia tv-ruudulla.

Sony Bravia -laitteiden Areena-palvelu

Sony Bravia -laitteissa on käytössä vanha versio Areena-palvelusta. Palvelun kautta on mahdollisuus katsoa osaa Areenan koko tarjonnasta. Palvelu on loppunut 30.6.2016.

Elisa Viihteen Areena-palvelu

Elisa Viihde -palvelussa on nähtävissä osa Areenan sisällöstä.

AppleTV

Uusimmille eli neljännen sukupolven AppleTV-laitteille voit asentaa Areena-sovelluksen AppleTV-laitteiden sovelluskaupasta. Vanhemmilla AppleTV-laitteilla voit katsoa Areena-sisältöä iPad-laitteen ja AirPlay-toiminnallisuuden avulla.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua