Hyppää pääsisältöön

Tv-laitteet ja palvelut, joilla voin käyttää Yle Areenaa

Kuva Yle Areenan etusivusta
Kuva Yle Areenan etusivusta areenakuva

Miten saan Yle Areenan näkymään tv:ssä? Mitkä ovat Yle Areenan big screen -ratkaisut?

Yle Areenaa voi käyttää monilla äly-tv-laitteilla joko suoraan laitteesta tai joidenkin lisälaitteiden ja -palveluiden avulla. Alla on lista ratkaisuista, joilla saat Yle Areenan näkymään suurelta ruudulta.

Äly-tv:t

Areena-sovelluksesta on julkaistu versiot Samsungin, Sonyn ja LG:n äly-tv-laitteille. Sovellukset toimivat vuoden 2013 jälkeen julkaistuissa televisiomalleissa. Sovellus löytyy kunkin tv:n sovelluskeskuksesta tai -kaupasta ja sen asentaminen on ilmaista. Lisäksi Panasonicin äly-tv-laitteissa toimii Panasonicin tekemä Areena-sovellus, joka on asennettavissa useimpiin vuonna 2015 tai sen jälkeen valmistettuihin Panasonicin laitteisiin

Pelikonsolit

Areena-sovellus on saatavissa Sony PlayStation3- ja PlayStation4 -pelikonsoleille. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi konsolilla toimivasta sovelluskaupasta.

AndroidTV-laitteet

Joidenkin tv-valmistajien (Sony, Philips) televisiot perustuvat Android-käyttöjärjestelmään. Näissä AndroidTV-laitteissa voidaan käyttää Yle Areenan Android-sovellusta, jonka voi asentaa GooglePlay-sovelluskaupasta. Sovellus toimii myös esimerkiksi Googlen ja Nvidian valmistamissa AndroidTV-lisälaitteissa.

Chromecast

Areenan iPad- ja Android-sovellukset toimivat yhteen Googlen Chromecast-laitteen kanssa. Television HDMI-väylään kiinnitettävän laitteen avulla voit toistaa Areenan ohjelmia tv-ruudulla.

Sony Bravia -laitteiden Areena-palvelu

Sony Bravia -laitteissa on käytössä vanha versio Areena-palvelusta. Palvelun kautta on mahdollisuus katsoa osaa Areenan koko tarjonnasta. Palvelu on loppunut 30.6.2016.

Elisa Viihteen Areena-palvelu

Elisa Viihde -palvelussa on nähtävissä osa Areenan sisällöstä.

AppleTV

Uusimmille eli neljännen sukupolven AppleTV-laitteille voit asentaa Areena-sovelluksen AppleTV-laitteiden sovelluskaupasta. Vanhemmilla AppleTV-laitteilla voit katsoa Areena-sisältöä iPad-laitteen ja AirPlay-toiminnallisuuden avulla.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.