Hyppää pääsisältöön

Yle Elävä arkisto julkaisee legendaarisen Lista Top 40 -hittimusiikkisarjan

Lista Top 40
Lista Top 40 lista top 40

Yle Elävä arkisto julkaisee legendaarisen Lista Top 40 -hittimusiikkisarjan

Suomen virallista levymyyntilistaa esittelevä Lista Top 40 -televisiosarja tulee pysyvästi katsottavaksi Yle Areenaan ja Yle Elävän arkiston nettipalveluun.

Tänään julkaistussa aloituspaketissa on tarjolla 12 varhaisinta jaksoa tammikuusta 1994 lähtien. Tuolloin listoilla soivat mm. ZZ Top, Nirvana, Pandora, Björk, CMX, Kaija Koo ja Mikko Kuustonen.

Lista Top 40 kertoi ja näytti viikoittain televisiossa minkälaista musiikkia suomalaiset kuuntelivat. Musiikkivideoiden lisäksi nähtiin haastatteluja sekä live- ja playback-esityksiä. Lista esitteli 1990-luvun suosikit orjallisesti myyntitilastojen mukaisesti. Musiikkimieltymykset vaihtelivat grungesta eurodanceen.

Kotimaisten artistien osuutta korostettin ja ohjelmalla oli suuri vaikutus suomalaisten artistien musiikkivideoiden kehittymiseen. Mikäli artistilla ei levymyyntilistalle päästyään ollut videota, sellainen tehtiin. Yle tuotti yhdessä levy-yhtiöiden ja Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen kanssa noin sata kotimaista videota.

Ohjelman ensimmäisenä keväänä vuonna 1994 juontajina toimivat Alex Nieminen ja Baba Lybeck. Heidät korvasi sittemmin Nina Honkanen, joka myöhemmin sai seurakseen Sami Aaltosen ja Remu Aaltosen.

Lue täältä juontajien muistoja ohjelmasta nyt 20 vuotta myöhemmin: “Suomen virallinen Lista Top 40 — näin musiikkiohjelman juontajat sen muistavat”.

Katso nyt julkaistut jaksot täältä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua