Hyppää pääsisältöön

Akuutissa maanantaina: Erikoislähetys naisen elämästä ja terveydestä

akuutti, yle tv1
Naislähetyksessä Anu-Maija Kärjän vieraana on tohtori Anneli Kivijärvi. akuutti, yle tv1 akuutti

Tällä kertaa Akuutin erikoislähetyksessä kaiken huomion saavat naiset. Luvassa on suoraa puhetta hormoneista, seksistä ja haluttomuudesta sekä tunteista, luottamuksesta ja romantiikasta. Siis naisen elämästä. Erikoislähetyksen vieraaksi saapuu naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, tohtori Anneli Kivijärvi, joka kohtaa työssään kaikenikäisiä naisia. Niinpä Akuutin juontaja Anu-Maija Kärjä tenttaa Kivijärveltä, millaiset terveysasiat askarruttavat naista eri ikäkausina.

Teemalähetyksessä pureudutaan tarkemmin naisten halupilleriin, joka vastikään hyväksyttiin Yhdysvalloissa. Halupilleri on puhuttanut Suomessakin, sillä lääketutkimuksessa oli mukana suomalaisnaisia. Akuutti käy jututtamassa tutkimusta seurannutta naistentautien erikoislääkäri Leena Väisälää sekä Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontulaa. Mitä asiantuntijat ajattelevat halupilleristä, onko haluttomien naisten elämä mullistumassa samalla tavalla kuin kävi miehille Viagran tullessa markkinoille?

Hilkka Olkinuora
Hilkka Olkinuora. Hilkka Olkinuora Kuva: Yle, Petri Vilén hilkka olkinuora

Akuutti vierailee lähetyksessä myös kirjailija ja pastori Hilkka Olkinuoran luona puhumassa naiseudesta. Millaista on olla nainen? Millaisia iloja ja suruja naiseus tarjoaa pienelle tytölle, ruuhkavuosia elävälle äidille tai eläkepäivistä nauttivalle rouvalle? Olkinuora peilaa vivahteikkaasti naiseutta oman elämänsä kautta.

Entä millainen sairaus on endometrioosi? Onko HPV-rokotteella sivuvaikutuksia? Kannattaako vaihdevuosiin aloittaa hormonikorvaushoito? Anneli Kivijärvi on lupautunut vastaamaan katsojien lähettämiin kysymyksiin erikoislääkärin vastaanotolla, jota isännöi tuttuun tapaan toimittaja Mikko Penttilä.

Akuutin naislähetyksen miehet.
Akuutin naislähetyksen miehet. Kuva: Yle, Paulus Markkula naislähetyksen miehet

Toki naislähetyksessä ääneen päästetään myös miehet. Neljä rohkeaa miestä on luvannut paljastaa, kuka on heidän elämänsä tärkein nainen.

Akuutti, TV1 maanantaina 26.10. klo 18:30. Uusinnat keskiviikkona 28.10. klo 5:55 ja sunnuntaina 1.11. klo 15:15.

Lisää ohjelmasta

Tiina Heikkilä
Tiina Heikkilä Kuva: Yle, Paulus Markkula tiina heikkilä
Anneli Kivijärvi
Anneli Kivijärvi Kuva: Yle, Tero Kyllönen anneli kivijärvi
Pilleri kämmenellä
Pilleri kämmenellä Kuva: Yle, Akuutti pilleri
Rakastavaiset haistelevat toisiaan
Rakastavaiset haistelevat toisiaan Kuva: Pexels / Ketut Subiyanto hajuaisti,nenä
Kommentit