Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti GEO panostaa lyriikoihin: "Mikäli sanoitukset ovat laimeat, sävellyskin jää haaleaksi"

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on elektroyhtye GEO.

GEO

GEO on Turun ja Helsingin välillä vaikuttava nelihenkinen yhtye, joka perustettiin kesällä 2015. Bändin jäsenten musiikkitausta ulottuu pidemmälle ja he soittivat eri yhtyeissä ennen fuusioitumista GEO:ksi.

1. Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Elektrobändi-idea tuli bändin kosketinsoittaja GoGon saunassa kitaristi Ozzyn ja bändissä aikaisemmin toimineen Estebanin kanssa. Samalla syntyi bändin nimi, joka on sopivan lyhyt ja kuumottava.

2. Mistä bändin nimi tulee?

Bändin nimi on hyvä olla sopivan lyhyt ja iskevä. Lopulta se tosiaan syntyi edellä mainitussa saunaillassa. Lisäksi nimeen saatiin kivaa luonnontieteellistä vivahdetta.

3. Mitä keikkaa jännititte eniten?

GoGo ja Ozzy jännittivät eniten varmaankin Antti Tuiskun halaamista ja lämppäystä vuonna 2013. Laulaja Markus puolestaan jännitti eniten keikkaa Rauman Klustermuksessa; jännitys laukesi, kun sähköt katkesivat.

4. Kuka tai ketkä ovat esikuvianne? Miksi?

Esikuvat ovat alkujaan lähtöisin brittirockista, kuten Oasiksen ja Blurin musiikista. Myöhemmin on tullut kuunneltua paljon kasarimusaa, kuten The Curea ja Madonnaa. Kaikilla edellä mainituilla on yksinkertaisesti loistavia melodioita biiseissään.

5. Millainen merkitys sanoituksilla on?

Sanoitukset ovat biisin maalikerros. Mikäli ne ovat laimeat, itse sävellyskin jää haaleaksi.

6. Jos biisinne soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Päähenkilö ajaisi pimeää vuoristotietä Fiat Regatalla kohti unenomaista pikkukaupunkia.

7. Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olitte kun kuulitte sen ensimmäisen kerran?

Mahtavalta. Tämä on kovan työn hedelmä. Olimme treeniksellä, kun kuulimme kappaleen radiosta.

Lue myös:

GEO