Hyppää pääsisältöön

The Rocky Horror Show, Alice Cooper ja zombit Teemalauantain Halloween-paketissa 31.10.

The Rocky Horror Show Live, 2015.
The Rocky Horror Show Live, 2015. Kuva: Manuel Harlan / Yle Kuvapalvelu Teemalauantai,rocky horror show live

Let's do the time warp again! Teemalla vietetään Halloweenia kello 19.10 alkaen.

Teeman suuri säikyttelypaketti sisältää kaikkea mitä Halloween-juhlinnassa tarvitaan, kauhumusikaalista shokkirockiin, transvestiiteista zombeihin.

Halloween-illan avaa The Rocky Horror Show Live, kultti-kauhumusikaalin tuore live-taltiointi Lontoon West Endistä. Alun perin näytelmänä, sitten The Rocky Horror Picture Show -elokuvana maailmanlaajuisen maineen saavuttaneen show'n erikoisuus on valkokankaan ja näyttämön tapahtuviin täysillä osallistuva yleisö. Teatteriyleisö on tietysti mukana menossa nytkin.

The Rocky Horror Show'n luoja, englantilainen näyttelijä Richard O'Brien palasi nyt nähtävässä erikoisnäytöksessä Frank N. Furterin kauhulinnaan yli 20 vuoden tauon jälkeen. Ambassador Theatre Groupin produktion päärooleissa ovat David Bedella, Kristian Lavercombe, Haley Flaherty, Ben Forster, Dominic Andersen, Sophie Linder-Lee ja Jayde Westaby. Vierailevina kertojina mukana ovat Stephen Fry, Anthony Head ja Emma Bunton.

Tämä esitys nähtiin myös elokuvateattereissa ympäri maailmaa 17. syyskuuta 2015.

Lontoossa vuonna 1973 ensiesityksensä saaneessa rock’n’roll-musikaalissa tehdään kieli poskessa kunniaa halvoille scifi- ja kauhuelokuville. Tarina alkaa, kun puhtoisen kihlaparin Janetin ja Bradin auto rikkoutuu ja he päätyvät etsimään apua synkästä linnasta. Sitä isännöi hullu tiedemies, transvestiitti Frank N. Furter, joka rakentelee laboratoriossaan komeaa muskelimiestä Rockya... Musikaalin sing-along-hittibiisejä ovat mm. Science Fiction/Double Feature, Sweet Transvestite ja The Time Warp.

Super Duper Alice Cooper, 2014.
Super Duper Alice Cooper, 2014. Kuva: Yle Kuvapalvelu super duper alice cooper

Kauhushow'n jälkeen nähdään tosielämän tohtori Jekyllistä kertova dokumenttielokuva Super Duper Alice Cooper. Elokuva kertoo siitä, miten saarnaajan pojasta Vincent Furnierista alias Alice Cooperista tuli kaikkien vanhempien kauhu ja 1970-luvun alun oudoimpiin ilmestyksiin kuulunut rocktähti: ”Puoliksi mies, puoliksi nainen, puoliksi avaruusolio, joka tappoi kanoja.”

Alice ja Vincent taistelevat toistensa sieluista, tyylilajina on dokumentin ja rock-oopperan sekoitus, ja mukana on runsaasti arkistojen aarteita. Elokuvan ovat ohjanneet Teemalta tutun Metal Evolution -sarjan tekijät.

Lue lisää Super Duper Alice Cooperista.

Halloween-illan päätteeksi siirrytään zombien seuraan. Dokumenttielokuva Elävien kuolleiden synty johdattaa katsojat George A. Romeron restauroidun kauhuklassikon maailmaan. Elokuva Elävien kuolleiden yö alkaa kello 23.40.

Lue lisää Elävien kuolleiden yöstä.

Teemalauantai 31.10.

  • Kello 19.10 Rocky Horror Show Live, Britannia 2015.
  • Kello 20.55. Super Duper Alice Cooper, Kanada 2014. Dokumenttielokuva, ohjaus Sam Dunn, Reginald Harkema & Scot McFadyen. (12)
  • Kello 22.25 Elävien kuolleiden synty (Birth of the Living Dead), USA 2013. Dokumenttielokuva, ohjaus Rob Kuhns. (16)
  • Kello 23.40 Elävien kuolleiden yö (Night of the Living Dead), USA 1967. Ohjaus George A. Romero. Pääosissa Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman. (16)
zombeja
Elävien kuolleiden yö. zombeja Kuva: Wikimedia / Creative Commons zombeja elokuvassa night of the living dead (1968)

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa