Hyppää pääsisältöön

"Stressi on sielullinen velka"

Parven jäsen Martti on mies joka ajattelee asiat rationaalisesti ja haluaa tehdä parvessa selkeitä päätöksiä, jotta asiassa päästään eteenpäin ja kohti lopullista ratkaisua.

Martti on sitä mieltä, että stressi aiheutuu siitä, että ihminen ei tee asioita loppuun. Martti kannustaakin tekemään pieniäkin asioita sillä niiden tekemisestä loppuun saa hyvän mielen.

- Jos sä päätät imuroida kissanhiekat kylppäristä pois, sä teet sen homman tip top. Ja pistät sille pisteen ruksi seinään se on tehty. Sä tiskaat tiskit ja laitat ruksin seinään se on tehty. Tulee hyvä mieli.

Martti toteaa että vasta siinä vaiheessa kun ihminen suoriutuu pienten asioiden suorittamisesta on hän valmis haaveilemaan isommista muutoksista.

- Sulla jää niin monta asiaa päättämättä. Ne päättämättömät asiat on sun sielullinen velka ja stressi. Päätä asiat, Martti päättää puheenvuoronsa.

Lisää Martista voit lukea täältä

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.