Hyppää pääsisältöön

Yle Live: Ruisrock 2015

Pimeyden Pekka Nisu ja Joel Mäkinen Ruisrockissa 2015.
Pimeyden Pekka Nisu ja Joel Mäkinen Ruisrockissa Pimeyden Pekka Nisu ja Joel Mäkinen Ruisrockissa 2015. Kuva: Yle pimeys

Teeman Yle Live esittää syksyllä 2015 kolme keikkaa edelliskesän Ruisrockista.

Ola Salo (oikealla) Ruisrockissa 2015. Vasemmalla basisti Cecilia Linné
Ola Salo Ruisrockissa 2015. Vasemmalla basisti Cecilia Linné Ola Salo (oikealla) Ruisrockissa 2015. Vasemmalla basisti Cecilia Linné Kuva: Yle ruisrock 2015

Ruotsalainen Ola Salo tuli kuuluisaksi 20 vuotta toimineen The Ark -yhtyeen solistina. The Ark hajosi nelisen vuotta sitten, minkä jälkeen hän on tehnyt monia erilaisia musiikkiprojekteja. Varsinaisena sooloartistina Ola Salo on aloitellut varovasti ja lähti pitkään harkittuaan ensimmäiselle soolokiertueelleen vuonna 2015. Kiertue saapui myös Ruisrockin rantalavalle. Paikka oli tuttu, sillä The Ark esiintyi Ruisrockissa uransa aikana neljä kertaa. Mutta musiikki oli uutta, joskin yleisö sai kuulla myös uudelleen sovitettua The Arkin materiaalia.

Karismaattinen Olavi Uusivirta uskaltautui Ruisrockissa riisumaan mustan takkinsa, vaikka aiemmin on tapahtunut jopa sellaista, että fanit ovat varastaneet hänen vaatteitaan. Keikalla vietettiin samalla Uusivirran yllätyspolttareita, ja lavalla vierailee muiden muassa Tommi Läntinen.

Olavi Uusivirta Ruisrockin lavalla 2015
Olavi Uusivirta: Joskus fanit pöllivät vaatteitani Olavi Uusivirta Ruisrockin lavalla 2015 Kuva: Yle yle live

Kolmantena nähdään tänä vuonna toisen albuminsa julkaissut helsinkiläisyhtye Pimeys. Kriitikot ovat ylistäneet Pimeyttä ja julistaneet yhtyeen jopa suomirockin pelastajaksi. Keikalla kuultiin esim. hittibiisit Hetki vielä ja Meeri.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa