Hyppää pääsisältöön

Jaakko Heinimäki: Kerettiläinen ajattelee itse

Pastori ja tietokirjailija Jaakko Heinimäki keskustelee JP Pulkkisen kanssa harhaopeista eli heresioista. Heinimäki tuo esiin harhaopin virallisen määritelmän kirkon opeista poikkeavana käsityksenä mutta lisää: – Minusta harhaopeissa on oman ajattelun klangi. Kerettiläinen ajattelee itse.

Heinimäki tuo keskustelussa esiin myös sen, kuinka harhaopeista voi tulla virallisia oppeja.

– Kristinuskohan on alkanut kerettiläisenä juutalaisuutena. Ja luterilaisuus, joka on Suomessa mainstreamia, oli kerettiläistä katolilaisuutta. Islam oli kerettiläistä kristinuskoa, Heinimäki selostaa.

Kuuntele myös:

Kuusi kuvaa Jaakko Heinimäen elämästä

Kirjakerho: Luukkaan evankeliumi käännöskirjallisuuden klassikko

Pääsiäinen Radio Suomessa: Pyhäruokaa pastorin kanssa

Kommentit
  • Ottaisitko taksikuskin mukaasi ostoksille tai oopperaan?

    Tulevaisuuden taksi voisi tarjota seuraa yksinäiselle.

    Hämmästyin hieman, kun Posti kuljetti kotiin ja asensi paikalleen verkkokaupasta ostamani kodinkoneen ja vei vielä mennessään kierrätettäväksi vanhan laitteen. Kuinka kätevää! Tällaista palvelujen yhdistelyä tarvitaan lisää.

  • Avaruusromua: Kaikki maailman etätyölaiset, rentoutukaa!

    Etätyössäkin voi stressaantua, musiikki auttaa!

    Etätyö on työtä, jota ei tehdä työpaikalla, vaan jossakin muualla. Jotkut ovat sitä mieltä, että etätyö on vähemmän stressaavaa kuin niin kutsuttu toimistotyö, ehkä siksi, että etätyössä työntekijä kokee olevansa vapaampi. Amerikkalainen Ken Elkinson tekee musiikkia yhä kasvavalle etätyöntekijöiden joukolle. Hän on sitä mieltä, että etätyössäkin voi stressaantua ja siihen voi auttaa esimerkiksi musiikki. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri