Hyppää pääsisältöön

Kahdeksan syytä rakastaa Adelea

Adelen paluu on ollut musiikkimaailman suurin uutinen tällä viikolla. YleX listasi kahdeksan syytä rakastaa sielukasta laulajaa.

Adele // Kuva: Promokuva

1. Uusi kappale koskettaa

Adele on saanut jälleen koko maailman itkemään herkällä slovarillaan. Hello-niminen paluusingle julkaistiin perjantaina 23. lokakuuta. Uusi 25-niminen albumi puolestaan julkaistaan 20. marraskuuta. Adelen mukaan kyseessä on sovintolevy. Laulajan edellinen albumi 21 oli erolevy.

2. Hello-musavideo on kuin lyhytelokuva

Tuore musiikkivideo on hyvin elokuvallinen ja juuri niin herkkä kuin kappalekin. Videon on ohjannut kanadalainen elokuvaohjaaja Xavier Dolan.

3. Klassinen tyylitaituri

Adele ei juokse trendien perässä, vaan luottaa klassiseen tyyliin. Hänen tavaramerkkejään ovat tummat kellohelmaiset mekot, tuuhea tukka ja vahvat mustat rajaukset silmissä. Adele ei ole monien muiden naispoppareiden tavoin jatkuvasti laihdutuskuurilla, vaan hän on tyytyväinen kurvikkaaseen vartaloonsa. Laulajan tyylistä huokuu vanha Hollywood-glamour.

Adele palkintojensa kanssa Grammy-gaalassa helmikuussa 2012. Hän voitti yhteensä kuusi Grammyä menestyslevystään 21. // Kuva: EPA / Paul Buck

4. Vuosituhannen menestynein

Adele on tämän vuosituhannen menestynein naisartisti. Hänen albumeitaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa kappaletta.

5. Palkittu supertähti

Adele on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja. Vuonna 2013 Adele muun muassa voitti parhaan kappaleen Oscarin ja Golden Globen James Bond 007 Skyfall -tunnuskappaleesta Skyfall. Laulajan edellinen albumi 21 oli maailmanlaajuinen menestyslevy, joka palkittiin peräti kuudella Grammy-pystillä. Lisäksi Adele on ensimmäinen artisti, joka on saanut BRIT Awards -gaalassa Kriitikoiden valinta -palkinnon ennen debyyttialbuminsa julkaisua. Hänen _19-_niminen esikoislevynsä julkaistiin vuonna 2008.

Skyfall-biisin toinen tekijä ja esittäjä Adele ja sai Oscarin. // Kuva: EPA / PAUL BUCK

6. Lohtu sydänsuruihin

Supertähden sydänsurut tuovat lohtua tavallisten ihmisten rakkausongelmiin. Tulee sellainen olo, että jos Adelekin selviää, niin selviän minäkin.

7. Liittyi Instagramiin comebackin myötä

Adele julkaisi ensimmäisen Instagram-kuvansa vasta kolme päivää sitten, mutta hänellä on jo 1,2 miljoonaa seuraajaa. Adele on postannut yhteensä kuusi kuvaa ja yhden videon. Kaikki supertähden julkaisut markkinoivat hänen paluutaan. Adele ei seuraa ainakaan toistaiseksi ketään.

Avaa Instagram postaus

8. Sielukas esiintyjä

Adelen ei tarvitse tehdä voltteja lavalla, sillä hänen läsnäolonsa on niin vangitsevaa katsottavaa, että se riittää. Laulaja välittää suuria tunteja voimakkaalla äänellään.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Paula Vesala, Adele ja Särre

Adele teki Cheekit ja ilmoitti paluustaan – fanit sekosivat tv-tempusta