Hyppää pääsisältöön

Hyväntekijä voi olla kuka tahansa

Hyväntekijä-nostokuva
Hyväntekijä-nostokuva docventures

Kaikki tietävät Äiti Teresan (1948-1997), joka perusti Intian köyhiä auttaneen Rakkauden lähetyssisaret –sääntökunnan, mutta hyväntekijä voi olla pienemmälläkin panoksella. Niin Suomessa kuin ulkomaillakin tapahtuu paljon hyviä asioita yksittäisten ihmisten toimesta. Docventures listasi modernin ajan hyväntekijöitä.

1. Nimetön

Anonyymiksi jäänyt henkilö lahjoitti 10 000 euroa siihen, että tamperelaiset koululaiset pääsevät katsomaan elokuvan Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva. Lahjoittajan mielestä elokuva kannustaa nuoria toimimaan ja muuttamaan maailmaa omalla panoksellaan. Dokumentissa suomalaiskuskit ajavat Suomesta Nepaliin ja takaisin. Matkan tarkoituksena on tukea kathmandulaisen turvakodin naisia.

2. ”Route 29 Batman” Leonard Robinson

Yhdysvaltalainen mies kiersi sairaaloissa tapaamassa sairaita lapsia Batmaniksi pukeutuneena. Hän myös jakoi lapsille Batman-rekvisiittaa, jonka hän kustansi omista rahoistaan. Mies myi omaisuutensa ostaakseen Lamborghinin ja teki siitä ”Batmobilen”.

3. Eero Väisänen

Kauppakorkeakoulusta valmistunut mies perusti Järvenpäähän hankkeen nimeltään Siskot ja Simot, jossa vapaaehtoiset viettävät aikaa vanhusten kanssa muun muassa käymällä kävelyillä ja viettämällä laulu- ja muisteluiltoja heidän kanssaan.

4. Cristiano Ronaldo

Jalkapalloilijalahjoitti 83 000 dollaria 10-vuotiaan fanin aivoleikkaukseen ja yli 165 000 dollaria Portugalin syöpäkeskukseen, joka hoiti hänen äitiään. DoSomething.org valitsi hänet vuoden hyväntekijäksi 2015

5. Jesse Teräsahde, Bearded Villains –järjestö

Teräsahde auttoi kiusattua poikaa tamperelaisessa linja-autossa. Hän meni istumaan kiusatun pojan viereen ja jutteli niitä näitä, jolloin kiusaajat hämmentyivät.

6. Paige Chenault, The Birthday Party Project

Yhdysvaltalainen nainen järjestää kodittomille lapsille syntymäpäiväjuhlia eri asuntoloissa. Vapaaehtoisvoimin järjestettyjä juhlia on kuukaudessa noin 20 ja vuonna 2015 yhteensä 180.

7. Sami Päivike

Rovaniemeläinen mies aurasi 25 kilometrin luisteluradan kaupunkilaisille omalla mönkijällään.

8. Luke Cameron

Englantilainen mies aikoo tehdä vuoden jokaisena päivänä yhden hyvän teon tutuille tai tuntemattomille. Hän on muun muassa vienyt naapurin roskat, maksanut tuntemattoman ruoat pikaruokalassa, maksanut tuntemattoman bensat ja leiponut kakkuja ystävilleen.

9. Sankarikoira Molly

Kennelliitto palkitsee vuosittain useita koiria sankariteoista. Yksi hädänalaista auttanut on Molly, joka pelasti pikkulapsen ohjaamalla vanhemmat etsimään lasta oikeasta paikasta.

10. Kahvila-asiakas

Monissa kahviloissa ympäri maailmaa voi ostaa oman kahvin lisäksi suspended coffeen eli kahvin sellaiselle, jolla ei siihen olisi varaa. Suomessa kahviloita on kartan mukaan vain kolme - haasta tähän oma kahvilasi mukaan!

Mikä on sinun hyvä tekosi? Verojenmaksu, fillarin lainaaminen, vaatteiden lajittelu pakolaiskeskuksessa vai sairaalaklovnien tukeminen - vai joku aivan muu? Kerro! Docventures palkitsee kiinnostavimman hyväntekijän Rikun ja Tunnan allekirjoittamalla Docventuresin diplomilla! Saaja valitaan torstaina.

Uusimmat sisällöt - Docventures