Hyppää pääsisältöön

Inga on jumissa

Päähenkilö Inga
Päähenkilö Inga päähenkilö

Inga, 32, on epätoivoisessa tilanteessa.

Viime vuodet hän on viettänyt kotona kahden lapsen kanssa. Nyt nuorimmaisen voisi laittaa hoitoon ja äiti palata töihin, että perheen talous helpottuisi.
Mutta mistä löytää näinä aikoina töitä, kun ei ole koulutusta ja työkokemustakin rajallisesti.

-Lapsena ajattelin, että kun olen kolmekymppinen niin minulla on kaksi lasta, mies ja ammatti. Kaikki muut sainkin aikaiseksi, mutta ammatti puuttuu, Inga toteaa.

Inga kamppailee kahden vaihtoehdon välillä: pitäisikö hankkia ammattitaito vai yrittää päästä suoraan töihin?

Valinnan vaikeutta lisää hänen heikko terveytensä. Ingalla on useita diagnooseja oppimisvaikeuksista kipusairauteen. Nämä myös rajoittavat päivittäistä tekemistä. Selkäsäryt estävät normaalin työpäivän istumatyössä ja toisaalta keskittymisongelmien vuoksi tarkkaavaisuutta vaativat tehtävät, kuten rahan käsittely, eivät ole suositeltavia.

-Lukihäiriö ja oppimishäiriö ovat pitäneet minut aika tiukasti maanpinnalla. Niiden vuoksi joudun aika tarkkaan miettimään, mitä voin tehdä. Kouluaikoina niistä kiusattiinkin kovasti, ja edelleen koen ulkopuolisuutta, Inga kertoo.

Ingasta on alkanut tulevaisuuden miettiminen tuntua raskaalta ja se stressaa häntä.

- Tuntuu, että olen ihan jumissa tässä elämässä. Jospa löytäisin parven avulla ratkaisun, Inga sanoo toiveikkaana.

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.