Hyppää pääsisältöön

Kuvatekstikilpailun voittajavideossa Sibelius saa farkkumalliston

Sehän on Sibelius! Kuvatekstikilpailun kolmantena tehtävänä oli tekstittää video. Raati valitsi voittajaksi nimimerkki A.I. Nobeliuksen tarinan.

Tähän on tultu. Säveltäminen kilpailutetaan. Maailmalta vyöryy Sibeliuksen teosten halpakopioita niitä suoltavista tehtaista: Menninkäis-sarja, False Triste ja mitä niitä nyt onkaan. Työt ja tulot vähenevät. Maestrokin on havahtunut tilanteeseen. Täytyy miettiä keinoja elintason säilyttämiseksi.

Aluksi ajatus tuntui oudolta, mutta vähitellen se alkoi vaikuttaa yhä paremmalta. Olemme oikealla tiellä, ne sanoivat johtokunnan kokouksessa. Lanseeraus oli täysosuma. On taottava, kun rauta on kuumaa.

Ja toden totta, mikäpä on palatessa tuloksen julkistamistilaisuudesta. Vuosineljänneksen luvut mairittelevat. Sibelius katselee tyynenä ympärilleen, vaikka sisällä kihelmöi. Nyt niitä näkee joka puolella. Tuolla, tuolla, tuollakin – ja oikein kaksin kappalein. Ja taas tuolla. Kyllä kelpaa röyhyytellä tämän kunniaksi. Uusi farkkumallisto "Jeans Sibelius" näyttää lyöneen itsensä läpi oikein kunnolla.

Nimimerkki A.I. Nobeliuksen takaa paljastui tuttu kilpailija, Markku Kärnä Viinijärveltä. Hänen kynästään on lähtöisin myös ensimmäisen kuvatekstikilpailun punk-henkinen laulunsanoitus Aina mun pitä skåla shampanja.

Kolmivaiheinen kuvatekstikilpailu on päättynyt. Raati kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita. Raadissa istuivat graafikko-animaattori Kirsi Kukkurainen ja tuottaja Katri Henriksson. Kirsi Kukkurainen vastasi myös kilpailun kaikesta kuvamateriaalista.

Lue lisää edellisistä voittajista
Arvo Ylppö vetää 104 leukaa Sibeliuksen käsivarrella
Aina mun pitä skåla shampanja

Katso Sehän on Sibelius! Yle Areenasta

Kommentit
 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua