Hyppää pääsisältöön

Kuvatekstikilpailun voittajavideossa Sibelius saa farkkumalliston

Sehän on Sibelius! Kuvatekstikilpailun kolmantena tehtävänä oli tekstittää video. Raati valitsi voittajaksi nimimerkki A.I. Nobeliuksen tarinan.

Tähän on tultu. Säveltäminen kilpailutetaan. Maailmalta vyöryy Sibeliuksen teosten halpakopioita niitä suoltavista tehtaista: Menninkäis-sarja, False Triste ja mitä niitä nyt onkaan. Työt ja tulot vähenevät. Maestrokin on havahtunut tilanteeseen. Täytyy miettiä keinoja elintason säilyttämiseksi.

Aluksi ajatus tuntui oudolta, mutta vähitellen se alkoi vaikuttaa yhä paremmalta. Olemme oikealla tiellä, ne sanoivat johtokunnan kokouksessa. Lanseeraus oli täysosuma. On taottava, kun rauta on kuumaa.

Ja toden totta, mikäpä on palatessa tuloksen julkistamistilaisuudesta. Vuosineljänneksen luvut mairittelevat. Sibelius katselee tyynenä ympärilleen, vaikka sisällä kihelmöi. Nyt niitä näkee joka puolella. Tuolla, tuolla, tuollakin – ja oikein kaksin kappalein. Ja taas tuolla. Kyllä kelpaa röyhyytellä tämän kunniaksi. Uusi farkkumallisto "Jeans Sibelius" näyttää lyöneen itsensä läpi oikein kunnolla.

Nimimerkki A.I. Nobeliuksen takaa paljastui tuttu kilpailija, Markku Kärnä Viinijärveltä. Hänen kynästään on lähtöisin myös ensimmäisen kuvatekstikilpailun punk-henkinen laulunsanoitus Aina mun pitä skåla shampanja.

Kolmivaiheinen kuvatekstikilpailu on päättynyt. Raati kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita. Raadissa istuivat graafikko-animaattori Kirsi Kukkurainen ja tuottaja Katri Henriksson. Kirsi Kukkurainen vastasi myös kilpailun kaikesta kuvamateriaalista.

Lue lisää edellisistä voittajista
Arvo Ylppö vetää 104 leukaa Sibeliuksen käsivarrella
Aina mun pitä skåla shampanja

Katso Sehän on Sibelius! Yle Areenasta

Kommentit
 • Nancy Dalbergin jousikvartetot hönkivät virkistävästi

  Nancy Dalbergin jousikvartetot hönkivät virkistävästi

  Nordic String Quartet (Heiðrun Petersen ja Mads Haugsted Hansen, viulu, Daniel Eklund, alttoviulu, Lea Emilie Brøndal, sello) lyö pöytään kuluvan vuoden toisen julkaisunsa. Alkuvuodesta se vakuutti Pelle Gudmundsen-Holmgreenin kvartettosarjassa moni-ilmeisellä ja vivahteikkaalla soitollaan.

 • Tunnelmointia ja ikiaikaisuuksien viivähdyksiä

  Tunnelmointia ja ikiaikaisuuksien viivähdyksiä

  Viulisti Pauline Kim Harris sekä taiteiden rajapinnoilla äänistöä luova Spencer Topel yhdistävät yhteisprojektissaan renessanssi- ja barokinajan sävelistöä elektronisiin äänimaisemiin. Yhteissoivuus matkaa ambientin ääniuniversumissa verkkaisesti ja vakaasti kohti tavoittamatonta. Äänite rakentuu kahden teoksen ympärille.

 • Neave Trio jatkaa vahvaa julkaisusarjaansa

  Neave Trio jatkaa vahvaa julkaisusarjaansa

  Vuosikymmenen alussa perustettu yhdysvaltalainen Neave Trio (Anna Williams, viulu, Mikhail Veselov, sello ja Eri Nakamura, piano) esittelee uudella julkaisullaan konserttimaisen kokonaisuuden.

 • Luontevia elektroakustisia liitoksia

  Luontevia elektroakustisia liitoksia

  Maija Hynninen (s. 1977) siirtyy teoksissaan synteettisen ja akustisen äänen välillä samalla niiden rajapintoja, yhteyksiä ja yhdistelmiä tunnustellen. Nyt julkaistut neljä teosta muodostavat läpileikkauksen Hynnisen 2010-luvun elektroakustisesta tuotannosta. Kaikissa teoksissa akustiset elementit limittyvät Hynnisen itsensä toteuttamaan elektroniseen äänistöön.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua