Hyppää pääsisältöön

Kuvatekstikilpailun voittajavideossa Sibelius saa farkkumalliston

Sehän on Sibelius! Kuvatekstikilpailun kolmantena tehtävänä oli tekstittää video. Raati valitsi voittajaksi nimimerkki A.I. Nobeliuksen tarinan.

Tähän on tultu. Säveltäminen kilpailutetaan. Maailmalta vyöryy Sibeliuksen teosten halpakopioita niitä suoltavista tehtaista: Menninkäis-sarja, False Triste ja mitä niitä nyt onkaan. Työt ja tulot vähenevät. Maestrokin on havahtunut tilanteeseen. Täytyy miettiä keinoja elintason säilyttämiseksi.

Aluksi ajatus tuntui oudolta, mutta vähitellen se alkoi vaikuttaa yhä paremmalta. Olemme oikealla tiellä, ne sanoivat johtokunnan kokouksessa. Lanseeraus oli täysosuma. On taottava, kun rauta on kuumaa.

Ja toden totta, mikäpä on palatessa tuloksen julkistamistilaisuudesta. Vuosineljänneksen luvut mairittelevat. Sibelius katselee tyynenä ympärilleen, vaikka sisällä kihelmöi. Nyt niitä näkee joka puolella. Tuolla, tuolla, tuollakin – ja oikein kaksin kappalein. Ja taas tuolla. Kyllä kelpaa röyhyytellä tämän kunniaksi. Uusi farkkumallisto "Jeans Sibelius" näyttää lyöneen itsensä läpi oikein kunnolla.

Nimimerkki A.I. Nobeliuksen takaa paljastui tuttu kilpailija, Markku Kärnä Viinijärveltä. Hänen kynästään on lähtöisin myös ensimmäisen kuvatekstikilpailun punk-henkinen laulunsanoitus Aina mun pitä skåla shampanja.

Kolmivaiheinen kuvatekstikilpailu on päättynyt. Raati kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita. Raadissa istuivat graafikko-animaattori Kirsi Kukkurainen ja tuottaja Katri Henriksson. Kirsi Kukkurainen vastasi myös kilpailun kaikesta kuvamateriaalista.

Lue lisää edellisistä voittajista
Arvo Ylppö vetää 104 leukaa Sibeliuksen käsivarrella
Aina mun pitä skåla shampanja

Katso Sehän on Sibelius! Yle Areenasta

Kommentit
 • Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  Dessy luottaa pienten asioiden suuruuksiin

  Belgialaisen säveltäjä-sellisti-kapellimestari Jean-Paul Dessyn (s. 1963) tuore julkaisu vakuuttaa. Äänitteen keskiössä on viime vuonna valmistunut Sielunmessuja-teos.

 • Senfterin kamarimusiikkiteoksissa riittää vielä pöyhittävää

  Senfterin kamarimusiikkiteoksissa riittää vielä pöyhittävää

  Säveltäjä Johanna Senfterin (1879–1961) musiikkia on kuultu äänitteillä harvakseltaan. Senfter jakoi sävellysopettajansa Max Regerin tavoin harmonisen ja sävellysteknisen tekotavan, joka oli luonteeltaan varsin toisenlainen kuin samoihin aikoihin nousuaan tekevän Wienin toisen koulukunnan musiikillinen ajattelu.

 • Peacocke sulauttaa tyylejä luontevasti

  Peacocke sulauttaa tyylejä luontevasti

  Uusiseelantilainen säveltäjä Gemma Peacocke on omintakeinen tekijä, joka on luonut erilaisista tyylillisistä elementeistä luontevan synteesin. Lopputulos ei ole crossoveria tai edes jälki-crossoveria, vaan aito erilaisten tyylillisten elementtien sulautuminen.

 • Samuelssonin ristiriidaton sointimaailma

  Samuelssonin ristiriidaton sointimaailma

  Marie Samuelssonin (s. 1956) musiikkia sisältävä uusi julkaisu keskittyy säveltäjän orkesterimusiikkiin kahden orkesterin ja kapellimestarin voimin. Eri lähteistä koostetun kokonaisuuden vanhin teos Airborne Lines and rumbles löytyy reilun kymmenen vuoden takaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua