Hyppää pääsisältöön

"Maailmassa on niin paljon tarjottavaa että kaikki jää vähän niinkun kesken"

Parven jäsen Asta on Ingaan tutustuessaan löytänyt naisten tarinoista paljon yhtäläisyyksiä mutta myös eroja, jotka voisivat auttaa Ingaa ongelmallisessa tilanteessa.

Monet Ingan parvelle kertomat ongelmat ja mietteet kuulostavat Astan korvaan tutuilta, sillä hän on itsekin aikoinaan käynyt läpi samanlaisia ajatuksia, joista hän on kuitenkin sittemmin päässyt yli.

Esimerkiksi ADHD ja keskittymisongelmat yleisestikin yhdistävät naisia. Asta kokee että maailmalla on niin paljon tarjottavaa että itsensä haluaisi pistää osalliseksi kaikkeen, saamatta mitään kuitenkaan koskaan valmiiksi.

Myös haasteellinen äitisuhde yhdistää molempia naisia. Astan äiti on kasvattanut tytärtään muistuttamalla että elämässä vain vahvat pärjää ja heikot ei.

Suurimpia eroavaisuuksia Asta näkee hänen ja Ingan välillä siinä, että keskittymishäiriöistä huolimatta Asta on päässyt elämässään eteenpäin. Asta sanookin, että vastaus eteenpäin pääsemiseen löytyi kääntämällä negatiiviset asiat itsessä positiiviseksi.

- Mä otin sen mun heikkouden vahvuudeks ja siitä tuli mun vahvuus ja musta tuli rohkeempi. Mä menin vaan impulsiivisesti ja tein.

Rohkeus alkoi kasvattaa Astaa ihmisenä siihen suuntaan missä hän on nyt. Samalla sisimmästä löytyi vahvistusta siihen, mitä hänen äitinsä oli yrittänyt tyttärelleen sanoa

- Tajusin ittekin sen mitä äiti sano että ei täälä pärjääkään valittamalla ja sillä että koko ajan sanoo kuinka huonosti asiat on. On vaan mentävä eteenpäin ja tehtävä.

Eteenpäin ajava voima löytyy Astan mielestä meistä jokaisesta syvältä sisimmästä, jos sitä vaan osaa etsiä.

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.