Hyppää pääsisältöön

Abitreenit Studia-messuilla – Olet enemmän kuin opiskelet

Anna Mattila Kuva: Yle

Lukio lähenee loppuaan ja edessä on isoja päätöksiä. Kun vastuu ja vapaus kaatuvat rytinällä niskaan, voivat tunteet olla ristiriitaiset. Käännä ne vahvuudeksi ja nauti ottamalla oman elämäsi ohjat käsiin. Kukaan muu ei ole sinua parempi olemaan sinä.

Abitreenit on mukana Studiamessuilla, Suomen suurimmassa nuorten opiskelu- ja uratapahtumassa, 1.-2.12 Messukeskuksessa. Emme tarjoa sinulle opiskelupaikkaa emmekä työtä. Tarjoamme sinulle enemmän. Autamme sinua toteuttamaan haaveesi.

Abitreenien lavalla, Sinun lavallasi, vierailee upeita persoonia, tietäjiä ja osaajia: tavallisia ihmisiä. Henkilöitä, jotka omaa innostustaan seuraamalla ovat saavuttaneet paljon ja tulleet oman elämänsä tähdiksi.

Musta Barbaari kulkee omaa tietään

Mustalla Barbaarilla, James Nikanderilla, menee paremmin kuin koskaan. Koulut jäivät kesken, kun mies seurasi omaa intuitiotaan. Nikander rikkoo rajoja niin räppärinä kuin kehonrakentajana sekä puhuu tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolesta. Lisäksi hän isännöi maahanmuuttoa käsittelevää ohjelmaa Yle Kioskissa yhdessä Prinssi Jusufin kanssa. Tule kuulemaan, mistä mies sai rohkeuden ottaa riskin ja kuunnella itseään.

Musta Barbaari
Mustan Barbaarin haastattelu 1. ja 2.12 klo 14.00. Musta Barbaari musta barbaari

IlariPro palloili harrastuksestaan ammatin

Ilari Hakala on 18-vuotias futispro, joka on lyönyt rohkeasti persoonansa likoon ja hurmannut aidolla ja positiivisella elämänasenteellaan.

Hakala on nouseva tube-tähti, jonka futisaiheiset videot viihdyttävät ja inspiroivat katsojia ympäri maailmaa. Hänen YouTube-kanavansa pilke silmäkulmassa tehtyjä treeni- ja opetusvideoita on katsottu yhteensä yli miljoona kertaa. Kanavan kautta IlariPro haluaa jakaa osaamistaan muille.

Hakala kertoo, kuinka harrastuksesta tuli ammatti ja miltä nopea julkisuuteen nouseminen on lukiolaisesta tuntunut.

IlariPron haastattelu 1. ja 2.12 klo 12.00

Välivuosi ei ole rikos

Ylen Au pairit -sarjan tähdet Anna Mattila ja Judith Sibelius ovat eläneet välivuoden ulkomailla.

Tällä hetkellä Mattila opiskelee Helsingin yliopistossa kirjallisuustiedettä ja Sibelius on valmistunut kosmetologiksi. Kumpikin heistä kokee, että välivuosi oli hyvä ratkaisu.

Mattila ja Sibelius haluavat muistuttaa nuoria siitä, että itselleen pitää olla armollinen. Jos jatko-opiskelu heti lukion jälkeen ei tunnu luontevalta, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja, unohtaa ulkoiset paineet ja kuunnella itseään.

Anna Mattilan ja Judith Sibelouksen haastattelu 1. ja 2.12 klo 13.00

Oman kokoiset unelmat

Hurmaavilla opinto-ohjaajilla Marjaana Herlevillä ja Leena Ståhlbergillä on vuosien kokemus nuorten kohtaamisesta, auttamisesta uravalinnoissa ja suunnan löytämisessä.

Herlevi tarjoaa elämäntaidon valmennusta lukion opinto-ohjaajan työn rinnalla. Hän haluaa antaa toivonkipinöitä takataskuun ja kannustaa rohkeuteen elämän risteyskohdissa.

Ståhlberg on suunnannäyttäjä ja kohtaamisintoilija. Hän kertoo kulkeneensa vahvasti intuition perässä luottaen siihen, että aina kaikki järjestyy, kunhan tiedostaa, että avaimet asioiden saavuttamiseen ovat omissa käsissä.

Marjaana Herlevi ja Leena Ståhlberg
Marjaana Herlevin haastattelu 1.12 klo 11.00 Leena Ståhlbergin haastattelu 2.12 klo 11.00 Marjaana Herlevi ja Leena Ståhlberg Kuva: Marjaana Herlevi leena ståhlberg

Sähköisen yo-kokeen uhkakuvat

Sähköiset ylioppilaskokeet alkavat jo ensi syksynä. Ne aiheuttavat niin innostusta kuin kauhistelua. Mitä, jos jokin menee pieleen? Digikokeen puuhamies, Digabin projektipäällikkö Matti Lattu on valmis vastaamaan kokeesta teille heränneisiin kysymyksiin.

Lattu on todellinen it-intoilija myös vapaa-ajalla. Hän on tehnyt töitä sähköisen yo-kokeen parissa jo yli kaksi vuotta.

Kaikkea saa kysyä - Suomen paras asiantuntija vastaa!

Matti Latun haastattelu 1. ja 2.12 klo 10.00

Sinun lavaasi isännöivät YleX:n tähtijuontajat Jenni "Jenspa" Poikelus (YleX Jatkot) ja Juusi "Köpi" Kallio (YleX Viikonloppu). Vieraita voi tulla jututtamaan paikan päälle, mutta kysymyksiä saa lähettää myös etukäteen sähköpostitse tai facebookin ja twitterin kautta.

Sinun lavallasi voit osallistua kilpailuihin, kuten YleX:n legendaariseen PingSanaPong -kisaan, oppia jalkapallotrikkejä, tutustua Abiteenien sivuihin, kysyä, kommentoida, jättää palautetta tai vain huilia sohvalla kiertelyn käydessä puuduttavaksi.

Tule Studia-messuilla Ylen Abitreenien osastolle ja nouse oman elämäsi lavalle, Sinun lavallesi.

Ilari Hakala

Ilari HakanaIlari Hakala
Judith Sibelius Kuva: Yle

Judith Sibelius Kuva: YleJudith Sibelius Kuva: Yle
Matti Lattu

Matti LattuMatti Lattu

Artikkelit